Drechtstreek verliest van Everstein

24 januari 2011 door Ad van Herk
Drechtstreek verliest van Everstein

PAPENDRECHT - In de eerste returnwedstrijd van de competitie liep Drechtstreek zaterdag tegen zijn tweede verliespartij van het seizoen op. Opnieuw was het SC Everstein dat met de punten ging strijken. Na de 0-1 overwinning van Everstein in september klopten de mannen uit Everdingen de Papendrechters nu met 3-1. Drechtstreek miste al in het begin van de wedstrijd enkele fraaie kansen en liet daarmee de verdiende voorsprong domweg liggen. Zowel Ricardo Heerebrand als Ron Groffen kwamen vrij voor de keeper te staan maar hun doelpogingen waren niet strak genoeg. Na een half uur spelen haalde Eversteiner André van der Veer hard uit. Zijn schot werd van richting veranderd en zette daardoor doelman Laurens Rotman op het verkeerde been: 1-0.  Op slag van rust wist Everstein de voorsprong zelfs uit te bouwen toen Dennis van der Steen een toegekende strafschop wist te verzilveren na een overtreding van Maarten Vink.

Na de rust kwam Drechtstreek opnieuw fel uit de startblokken maar het duurde toch nog tot de 67ste minuut voordat het iets terug kon doen. Erwin van der Heiden benutte nu een strafschop aan de andere kant en de ploeg zette flink aan op jacht naar de gelijkmaker. Er werd behoorlijk wat druk gezet maar Everstein bleef overeind. Toen scheidsrechter Van de Koppel halverwege de tweede helft aan Ton Groffen zijn tweede gele kaart voorhield na een lichte overtreding (het was ook zijn tweede overtreding van de wedstrijd), was de verwarring bij Drechtstreek groot. Men bleef knokken maar kort voor tijd maakte Geert Dokman aan alle onzekerheid een einde door de 3-1 in te schieten.

Doordat de concurrenten voor een koppositie wonnen zakt Drechtstreek door dit verlies enkele plaatsen op de ranglijst, ook al heeft het nog enkele inhaalwedstrijden voor de boeg. Zaterdag treedt Drechtstreek thuis aan tegen Sleeuwijk.   

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.