Speedo wedstrijd voor de jongste Geulzwemmers

24 januari 2011 door Ad van Herk
Speedo wedstrijd voor de jongste Geulzwemmers

PAPENDRECHT - De jongste lichting zwemmers van de Geul nam zaterdag in Dordrecht deel aan de Speedowedstrijd. Er werden goede tijden op de klokken gezet en een flink aantal persoonlijke records geboekt. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Bas van Middelkoop, die op de 200 wissel ruim 15 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

De allerjongsten, meisjes minioren 3, zwommen 100 school en Isa van Swieten deed dit voor de allereerste keer. De jongste jongens, minioren 4, zwommen 100 vrij en ook voor Erik Verhagen, Yannick Tschan, Amon Mannee en Tino Huurman was dit de eerste keer dat zij een 100 meter zwommen. Ze brachten het er allemaal goed vanaf.

Meisjes minioren 4 mochten op 2 afstanden starten en Dané van Wijngaarden pakte op beide afstanden een medaille:  zilver op de 50 vlinder en brons op de 100 school. Sam IJzerman zette op beide afstanden een PR op de klokken en Esmée Roodenburg, Sofia de Graaf en Michelle Lucas verbeterden zich op de schoolslag.

In de categorie jongens minioren 5 slaagden René Verhagen en Tijmen Snier erin om op de 100 vrij zowel hun tijd op de 50 vrij als op de 100 vrij te verbeteren. Nout Merkus zwom een PR op de 100 vrij. Bij de meisjes in deze categorie waren er PR’s op drie afstanden voor Chinouk Tschan en Alexia Huurman.  Kirana Hoogenbosch zwom naar 2 PR’s. Kevin Tittel zwom twee mooie PR’s in de categorie jongens minioren 6.

De junioren zwemmers mochten aan de bak voor twee keer 200 meter.
Thomas Verhoeven pakte zilver op de 200 school en brons op de 200 wissel. Yaro Roodenburg en Dyon Donkervoort zwommen op beide afstanden een PR. Op de 200 school vielen er voor Joran Bakema drie PR’s te noteren: zowel op de 50 als op de 100 als op de 200 meter verbeterde hij zijn beste tijd. Ben Muller, Max Muller, Bas van Middelkoop, Tom Stehouwer, Joran Bakema en Tim van Heeswijk verbeterden zich op de 200 wissel.

Bij de meisjes waren er PR’s op de 200 school voor Diane Vink, Britt Jansen, Kirsten Kuntz en Sabrina de Graaf, die hiermee ook het zilver pakte op deze afstand. Diane Vink liet ook op de 200 wissel nog een PR noteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.