Feestavond met beleving voor jongeren

21 januari 2011 door Ad van Herk
Feestavond met beleving voor jongeren

PAPENDRECHT - Omdat er voor jongeren van 16 tot 21 jaar uit met name Papendrecht erg weinig te doen is op het gebied van uitgaan, organiseren Stefan de Graaf en Kevin Koolmees vanaf begin maart speciale feestavonden voor deze doelgroep.

“Er zijn zoveel negatieve geluiden te horen over het uitgaan. Er is niets, en er kan niets. Wij vinden het interessant om daarop in te spelen door speciale uitgaansavonden voor jongeren te gaan organiseren”, vertellen Kevin en Stefan. Ze zijn allebei net iets ouder dan hun doelgroep, maar dat hindert niet. Sterker nog, ze weten precies wat deze jongeren interesseert.

De twee Papendrechters hebben een eigen bedrijf opgericht voor het organiseren van deze feesten: ‘Our Era’. Dat betekent zoveel als ‘Ons
Tijdperk’. Het moeten eigentijdse feesten worden.

Beleving
“We willen thema-avonden organiseren waarin een beleving zit. De eerste avond, op zaterdag 5 maart, heet ‘Mexicana’. We zullen dan veel Latin House draaien, en misschien een beetje Techno. Met acts, muziek en speciale drankjes willen we een bijzondere sfeer creëren.”

Indruk maken
De avonden die Stefan en Kevin willen organiseren, mogen niet het etiket ‘disco’ krijgen. “Dat woord willen we eigenlijk niet eens noemen, onze avonden worden heel anders. Wij willen dat bezoekers elke avond die wij organiseren, zullen herinneren omdat er een speciaal thema was. We organiseren niet alleen maar een uitje met goede muziek, want dat maakt geen indruk.”

Uitwijken
Bij gebrek aan een passende ruimte in Papendrecht wijken Stefan en Kevin uit naar Kinderdijk, waar ze de ruimte van discotheek Exciting hebben gehuurd. “Het is jammer dat we in Papendrecht niets gevonden hebben dat geschikt is voor ons, maar Kinderdijk is natuurlijk niet zo heel ver. Vroeger heb ik dat stuk zelf ook altijd met een groep gefietst toen we daar uitgingen en het is prima te doen”, legt Stefan uit. Bovendien zou uit onderzoeken gebleken zijn dat jongeren best bereid zijn om een stukje te fietsen voor een populair feest.

“Wij bieden jongeren vanaf 5 maart de keuze om weer een avond voor de tv te hangen of gezellig met elkaar uit te gaan naar mooie feestavond.” Het is de bedoeling dat Kevin en Stefan iedere maand een avond organiseren, met telkens een ander thema.

De voorbereidingen voor de eerste feestavond zijn in volle gang. Zodra de dj’s en andere bijzonderheden bekend zijn, volgt meer informatie.  Zie ook de website.

Meer informatie: www.ourera.nl

Op de foto: Stefan de Graaf (links) en Kevin Koolmees willen een bijdrage leveren aan het uitgaansleven voor jongeren.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.