Boskalis legt eerste kunstmatige wooneiland aan op het Amerikaanse continent

18 januari 2011 door Ad van Herk
Boskalis legt eerste kunstmatige wooneiland aan op het Amerikaanse continent

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. heeft een contract verworven van Ocean Reef Island Inc voor de aanleg van een kunstmatig eiland voor de kust bij de woonwijk Punta Pacifica in Panama-Stad. De werkzaamheden voor het project, dat een contractwaarde van circa € 55 miljoen kent, zijn al aan de gang en het eiland zal naar verwachting halverwege 2012 gereed zijn.

Het prestigieuze project omvat de aanleg van een kunstmatig eiland in de Stille Oceaan voor de dichtbevolkte kustlijn van Panama-Stad. Een toplocatie van 10 hectare voor de bouw van vastgoed wordt gecreëerd door het storten van 650.000 kubieke meter steen voor de omtrek van het eiland, en die op te vullen met 1,4 miljoen kubieke meter zand. Een brug vormt de verbinding van het eiland naar Panama-Stad.

Het zand voor de landaanwinning wordt met een grote sleephopperzuiger uit het eigen wingebied van Boskalis gehaald. Het ondersteunende materieel omvat een 'clamshell' kraan en splijtbakken.

In het contract is een optie opgenomen voor een tweede, aansluitend eiland met een oppervlakte van 9 hectare en een jachthaven. Bij gebruik van deze optie wordt het project met een jaar verlengd. De klant zal naar verwachting in de loop van 2011 een beslissing nemen over dit mogelijke tweede eiland.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, druk als gevolg van de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit landaanwinningsproject komt voort uit de behoefte aan nieuw land om ruimte te bieden aan een groeiende bevolking in een dichtbevolkt gebied.

Link naar een film van het eiland:

http://www.youtube.com/watch?v=aiG0b15DJuw&feature=player_embedded

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.