VV Papendrecht hervat competitie met ruime zege op Deurne

17 januari 2011
VV Papendrecht hervat competitie met ruime zege op Deurne

PAPENDRECHT - VV Papendrecht is het jaar 2011 goed begonnen. Na de oefenwinst op het trainingskamp werd bij de hervatting van de competitie op zondag 16 januari 2010 ook begonnen met de grootste competitiezege tot nu toe. Op een zonovergoten Slobbengors met een zeker gezien de weersomstandigheden van afgelopen week een goed bespeelbaar veld, helaas met een ondanks het mooie weer matige publieke belangstelling, werd verdiend gewonnen van het met een gelijk aantal punten op de ranglijst staande Deurne.

Papendrecht begon fanatiek en zocht direct het vijandelijke 16 meter gebied resulterend in de eerste schietkans voor Halit  zijn schot ging echter naast. Echte kansen ontstonden er in het eerste deel  voor beide doelen niet hoewel Papendrecht wel het beste van het spel had. Zo werd er in de 20e minuut een schot van Chris Lever gekraakt waardoor de bal het doel  niet bereikte. Hierna kwam Deurne wat beter in de wedstrijd en werd 2 keer gevaarlijk door vrije trappen.  In de 23e minuut ging de bal van zo’n 25 meter afstand ruim naast en  in de 26e minuut ging de vrije trap ruim over.  In de 30e minuut kreeg Deurne na een zwakke spelhervatting van achteruit een schiet kans echter de bal ging net over. Hierna nam Papendrecht het initiatief weer over  wat  in de 39e minuut resulteerde in de verdiende openingstreffer. Een uitstekend genomen vrije trap door Rene Beute werd koppend verlengd door Mark Vosselman en van dichtbij afgerond door Rutger van der Kleij. In de 43e minuut ontstond een gelijkbare situatie echter deze werd door de keeper van Deurne, door goed uitkomen, stompend onschadelijk gemaakt. Hierdoor brak de rust aan met een 1-0 voorsprong voor Papendrecht.

In de tweede helft kwam Papendrecht weer fel uit de startblokken. Dit resulteerde in de 46e minuut na goed doorzetten van Chris voor een kans voor Halit. Deze schoot echter naast. In de 51e minuut is het echter wel raak. Deze keer is de voorbereiding en het afronden andersom. Halit schudt op rechts zijn tegenstander af en geeft een voorzet die op fraaie en doeltreffende wijze met een omhaal door Chris word afgerond. Deurne probeert iets terug te doen en dit gebeurt wederom via een vrije trap in de 54e minuut. Deze vrije trap word echter door Quincy ten koste van een hoekschop gered. Doordat Deurne probeert meer druk te zetten ontstaat er meer ruimte voor Papendrecht.

De wedstrijd word in de 60e minuut door deze ruimte echter definitief beslist. Uit een perfect uitgevoerde counter rond uiteindelijk Ramses de Leeuw met een goed schot, na uiterst attent terugkoppen van Chris, doeltreffend af. Na dit 3e doelpunt neemt Papendrecht gas terug en ontstaan er wat slordigheden in het spel. Hierdoor krijgt Deurne wat kansen wat echter slechts resulteert in een kopkans en een schot voorlangs het Papendrecht doel. Ook kreeg Papendrecht in deze fase een gele kaart in de persoon van Robert Jan de Vos (zijn 2e van het seizoen). De laatste kans is er toch echter weer een voor Papendrecht in de persoon van Chris Lever. Zijn goede schot spatte echter uiteen op de vuisten van de Deurne keeper. Hierna floot de goed leidende scheidsrechter Both voor het eindsignaal en heeft Papendrecht zijn eerte overwinning na de winterstop binnen.

Komende dinsdag is SCO’63 om 20:00 uur in Spijkenisse de gastheer van de roodzwarten en komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Julian’31.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.