De Geul haalt 26 medailles in Eon-competitie

16 januari 2011 door Ad van Herk
De Geul haalt 26 medailles in Eon-competitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vertrok de Geul met nagenoeg de complete wedstrijdploeg naar Sliedrecht om daar de derde ronde in de landelijke Eon-zwemcompetitie te zwemmen. De zwemmers van de Geul presteerden prima bij deze wedstrijd: er werden maar liefst 51 persoonlijke records op de klokken gezet met als uitschieter Julia van Maren, die op de 25 vlinder ruim 13 seconden van haar beste tijd afhaalde. Bovendien werden er 26 individuele medailles behaald, een aantal dat er mag zijn.

De middag begon met de 4x100 wissel estafette voor heren. Ivan van Omme, Yuri van Omme, Wouter de Win en Jasper de Win zwommen de concurrentie op grote achterstand bij dit nummer. Op de 4x100 vrij meisjes senioren haalde het Geulteam met Carmen Muilwijk, Chadassa Mannee, Latona Baart en Sabrina de Graaf en derde plaats.

De jongste zwemmers, minioren 4, zwommen 25 vlinder met een mooie derde plaats voor Sam IJzerman.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Britt Jansen naar brons op de 50 school. Bij de jongens was het Kevin Tittel die op de 100 rug het brons pakte.

Latona Baart veroverde in de categorie meisjes junioren 3 zilver op de 50 vlinder en brons op de 50 vrij. Bij de jongens tikte Thomas Verhoeven als eerste aan op de 50 vlinder, het brons was voor Bas van Middelkoop. Op de 50 vrij was er zilver voor Thomas Verhoeven en brons voor Ben Muller.

Meisjes jeugd mochten het water in voor 100 rug en 200 wissel, Sabrina de Graaf, zelf nog juniorenzwemster, haalde op beide afstanden een mooie derde plaats. Bij de jongens zwom Tim Muller naar goud op de 100 rug en zilver op de 200 wissel. Jesse de Win deed het precies andersom: zilver op de 100 rug en goud op de 200 wissel. Zijn tijd van 2.22.49 op deze laatste afstand betekende een nieuw clubrecord voor jongens onder de 15 jaar.

In de categorie meisjes senioren pakte Priscilla Boon het brons op de 50 vrij en Eline Molle deed hetzelfde op de 200 rug. Bij de jongens was er op beide afstanden goud voor Jasper de Win.

Pauline Tieleman tikte bij de dames als eerste aan op de 200 school, op de 100 vrij werd ze tweede. De heren deden ook goede zaken: op de 200 school was het goud voor Yuri van Omme en het zilver ging naar Ivan van Omme. Op de 100 vrij was het zelfs een 1-2-3-tje voor de Geul: goud voor Wouter de Win, zilver voor Ivan van Omme en brons voor Yuri van Omme.

Ter afsluiting stonden er nog twee estafettes op het programma. De 4x50 wissel meisjes jeugd werd door Latona baart, Carmen Muilwijk, Sabrina de Graaf en Chadassa Mannee afgesloten met een derde plaats. René Verhagen, Sofia de Graaf, Kevin Tittel en Dané van Wijngaarden veroverden op de 4x25 school voor minioren eveneens een derde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.