Bart Heijes springt weer naar Nederlandse tophoogte bij indoor Dordrecht

10 januari 2011 door Ad van Herk
Bart Heijes springt weer naar Nederlandse tophoogte bij indoor Dordrecht

PAPENDRECHT - Bij zijn eerste polsstok wedstrijd als B-Junior heeft Bart Heijes van AV Passaat zijn persoonlijk record met maar liefst 21 cm verhoogd tot een hoogte van 4.21m. Hiermee kwam hij direct binnen op een 14e plaats op de B-junioren allertijdenranglijst.

Als C-Junior staat hij op een 2e plaats op de allertijdenranglijst met een hoogte van 4.00m.  Hij is vastbesloten om zijn record nog verder aan te scherpen. Ook bij de atletiekbond zijn de prestaties niet onopgemerkt gebleven. Hij traint nu ook bij de atletiekunie onder de bondstrainer in Sittard. Over 2 weken zal hij in Zoetermeer proberen om nog hoger te springen om vervolgens in het eerste weekeind van februari naar Apeldoorn af te reizen voor het Nederlands Kampioenschap voor Junioren, waar hij een medaillekandidaat is.
Pricilla Huisman die net is begonnen met het polsstokspingen sprong een hoogte van 2.31m bij de meisjes C. Jeroen Janssen kwam bij de senioren tot een hoogte van 3.61m.
In verschillende categorieën kwamen atleten van AV Passaat uit op de sprint-driekamp van 40m, 50m en 60m. De resultaten waren: Martijn opmeer (5.89, 7.13 en 8.45), Michelle van der Wens(6.68, 7.88 en 9.46), Lindy van der Bout(6.63, 8.07 en 9.15), Sven Maliepaard (5.57, 6.63, 7.63), Matthijs Huisman(5.56, dq en 7.78), Frank Everaarts (5.36, 6.38 en 7.42), Jeroen Janssen(5.57, dns, dns).
Ook bij het verspringen kwamen atleten in actie. Lindy van der Bout sprong 3.70m en Matthijs Huisman kwam tot 5.74m.
Michelle van de Wens stootte haar kogel naar 7.45m, en Lindy van den Bout gaf slechts 2 cm op haar toe.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.