Groen B.V. viert 150-jarig bestaan

26 december 2010
Groen B.V. viert 150-jarig bestaan

PAPENDRECHT -  Glaszetters- en Schildersbedrijf Groen BV aan de Kattestaart in Papendrecht kent een rijke geschiedenis, waarin één duidelijke rode draad zichtbaar is: het leveren van topkwaliteit.

In 1860 startte het bedrijf als eenmanszaak. De jaren daarna is Groen B.V. geleidelijk aan gegroeid. Aza Groen startte in 1965 op 16-jarige leeftijd in het bedrijf van zijn vader, Jacob Groen. Het bedrijf bestond destijds uit ‘slechts’ een drietal schilders. Aza nam tien jaar later het roer van zijn vader over en vanaf die tijd is het Papendrechtse bedrijf explosief gegroeid.

Hans Lubbers kwam in 1979 de directie versterken. Hij had inmiddels de kwast ingeruild voor een pen. Groen B.V. bleef maar groeien en dat betekende dat de garagebox aan de PC Hooftlaan al snel te klein werd. Daarom verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand aan het Westeind. Zo kon alles in goede banen geleid blijven. Toch was ook dat nog niet voldoende. In 1999 vond een tweede verhuizing plaats, naar het huidige pand aan de Kattestaart. Groen B.V. nam zijn intrek in een pand op een splinternieuwe bedrijvenlocatie.

Aza werkte in 2002-2003 al bijna 40 jaar in het bedrijf en rond die tijd begon hij zich in stilte te verdiepen in de opvolging van het bedrijf. Uiteraard zocht hij eerst naar mogelijkheden in de familiekring, aangezien al meer dan 140 jaar lang een Groen de scepter zwaaide. Toen dit geen optie bleek te zijn, is er gekozen voor een management buy-out door de directie, te weten Hans Lubbers als technisch commercieel directeur en Jan van der Perk als financieel directeur.

Zij hebben in 2004 het bedrijf Groen B.V. overgenomen. Met veel plezier staan zij aan het roer van het schildersbedrijf, dat als het gaat om – hoewel het geen familiebedrijf meer is – de naam en de klantvriendelijke bedrijfsvoering onveranderd is gebleven.

Lubbers en Van der Perk hebben samen met het team van medewerkers het bedrijf uit laten groeien tot een modern bedrijf. Een bedrijf dat ook aan sociale en maatschappelijke aspecten denkt. Zo zijn beide heren actief in diverse besturen en zij steunen verschillende goede doelen. Zo is afgelopen jaar een goede doelen tennis toernooi gehouden, waarbij een kleine 5000 euro is opgehaald. Dit geld is bestemd voor de Voedselbank. U merkt: Groen B.V. levert niet alleen topkwaliteit, maar maakt zich ook hard voor verenigingen in de regio.

Groen B.V. uit Papendrecht mag met recht een veelzijdig bedrijf worden genoemd. Het bedrijf aan de Kattestaart verzorgt niet alleen alle voorkomende onderhoud schilderwerkzaamheden, maar ook voor glaswerk kunnen bedrijven en particulieren bij Groen B.V. terecht.

Groen B.V. heeft een kleine 50 schilders in dienst, die onder meer werken voor woningbouwverenigingen, bedrijven en gemeenten. Maar ook particulieren kunnen Groen B.V. in de arm nemen voor bijvoorbeeld een Uniplan onderhoudsabonnement. Dit abonnement is geschikt
voor particulieren, verenigingen van eigenaren, zorginstellingen en scholen. Met dit abonnement bent u tegen betaling van een maandelijks vast bedrag 10 jaar verzekerd van goed onderhoud.
Jaarlijks vindt er controle, onderhoud of herschilderwerk plaats van de woning. Tijdens de herschilder- en onderhoudsbeurten wordt de woning opnieuw geschilderd en worden beschadigingen bijgewerkt. Hiermee weet u waar u aan toe bent, het huis staat er netjes bij en zorgen worden uit handen genomen.

Het bedrijf is AF erkend en VCA gecertificeerd. Veiligheid is daarbij een belangrijk punt. Veiligheid van de klanten, maar ook van de medewerkers. Die vormen een vaste, trouwe groep. Menig medewerker werkt al ruim tien jaar bij Groen B.V. Dat uit zich in vakkundigheid van het personeel en dat komt uiteraard de kwaliteit weer ten goede.

Het 150-jarig jubileum viert Groen B.V. met speciale kortingsacties op beglazing en Uniplan. Voor binnenschilderwerkzaamheden is deze winter de Winterschildersubsidie bij Groen B.V. extra hoog. 
Momenteel wordt de showroom compleet vernieuwd, welke eind januari klaar is, dus dan bent u van harte welkom aan de Kattestaart 10 om de luxe wandafwerking systemen met eigen ogen te komen bekijken.

Want Groen B.V. doet meer dan glas- en schilderwerk alleen. Zo kunt u ook behangwerk, wandafwerking, houtreparaties, reinigings- en stukadoorswerkzaamheden uitbesteden aan Groen B.V. Hierbij levert het bedrijf advies op maat en daarmee een totaalpakket voor elke klant. Op www.groenbv.nl kunt u nog eens rustig nalezen wat het bedrijf voor u kan betekenen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.