Papendrechtse Suzanne Beving treedt op bij Roel van Velzen

21 december 2010
Papendrechtse Suzanne Beving treedt op bij Roel van Velzen

PAPENDRECHT - The Voice of Dordrecht komt uit Papendrecht. Suzanne Beving werd zondagavond tijdens een optreden van Roel van Velzen in Schouwburg Kunstmin ontdekt en door de rasartiest zelf uitgenodigd voor een optreden volgend jaar in een uitverkocht theater Carré in Amsterdam.
De 14-jarige Suzanne Beving uit Papendrecht was zondagavond nog heel lang sprakeloos nadat zij uit de mond van Roel van Velzen hoorde dat zij op maandag 28 februari in Carré wordt verwacht. ,,Ik heb de rest van de avond last gehad van een vreemd gevoel in mijn buik.’’

Roel van Velzen, bekend als zanger, maar vooral ook als zangcoach in het populaire televisieprogramma The Voice of Holland, hield in de Dordtse schouwburg een zangwedstrijd in de geest van The Voice of Holland. The Voice of Dordrecht noemde Van Velzen deze mini-competitie. Terwijl hij het publiek liet zingen, zochten twee geblinddoekte bandleden naar twee zangtalenten in de zaal. Suzanne werd er uitgepikt. ,,Ik had het geluk dat ik vlak bij een looppad zat. Ik heb wel extra hard gezongen.’’

En daar stond ze ineens. Op het podium. Samen met een Engelsman. De twee mochten hun zangkunsten vertonen voor een uitverkochte zaal. Suzanne vertolkte op indrukwekkende wijze en schijnbaar zonder zenuwen het nummer Sex on fire van Kings of Leon. Ze kreeg een staande ovatie en won terecht de wedstrijd.
,,Misschien heb ik het niet laten merken, maar ik was best wel zenuwachtig. Ik stond behoorlijk te trillen op het podium. Op het moment dat ik begon te zingen, was het wel over. Vanaf het podium zie je toch niet hoeveel mensen er in de zaal zitten. Je ziet helemaal niets. Net of je thuis bent dus,’’ aldus Suzanne Beving, die de voorstelling met haar moeder en oudere zus  Demelza bijwoonde.

,,Ik heb nooit zangles gehad,  heb nooit voor mensen opgetreden en ik heb ook nooit de ambitie gehad om zangeres te worden,’’ vervolgt Suzanne Beving haar verhaal. ,,Ik ben wel gek van muziek en thuis zing ik regelmatig. Samen met mijn zus. Optreden in het openbaar probeer ik te vermijden. Ook omdat ik een nogal lage stem heb. Ik kan eigenlijk alleen maar jongensliedjes zingen.’’

Na haar overwinning werd Suzanne achter de schermen opgevangen door mensen van het productiebureau van Van Velzen. ,,Daar is me verteld wat me ongeveer te wachten staat. Ik moet samen met een aantal andere winnaars een liedje instuderen dat we dan met Roel van Velzen in Carré zingen. Er is ook nog met een mobieltje een filmpje van mij gemaakt. Dat komt op de internetsite van Van Velzen te staan. Echt heel erg gaaf. Op school, ik zit op het gymnasium van Willem de Zwijger in Papendrecht, dacht een aantal vriendinnen dat ik een grapje maakte. Maar het is geen grap.’’

Foto: Suzanne Beving zong tot voor kort alleen thuis. Volgend jaar mag ze optreden in Carré in Amsterdam.
FOTO JAN VOLWERK

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.