Monsterestafette bij de Geul

20 december 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT -zaterdag 18-12-2010 werd in het Papendrechtse zwembad de Hooght de jaarlijkse Monsterestafette gezwommen. Bij deze estafette komen teams van rond de 15 zwemmers aan de start en er wordt één hele grote estafette gezwommen bestaande uit diverse nummers. Zo wordt er begonnen met de loodzware 400 wissel voor heren, gevolgd door de minstens zo zware 200 vlinder voor dames. Aan het einde van de estafette, de zwemmers hebben dan al bijna 1 uur gezwommen, staan er nog wat sprintafstanden op het programma. De ploeg met de snelste totaaltijd wint uiteindelijk deze estafette.


Helaas moest de ploeg van Numansdorp zich afmelden voor dit evenement zodat er 4 teams aan de start kwamen, 2 teams van de Geul, het team van ZOB’66 uit Oud beierland en een gelegenheidsteam samengesteld met zwemmers van SCOM uit Hoogvliet en de Zeehond ’73 uit Rozenburg.


Bij team 1 van de Geul werd het spits afgebeten door jeugdzwemmer Jasper de Win, hij slaagde erin een mooi PR te zwemmen op de 400 wissel en de andere 3 teams voor te blijven. Voor team 2 was het de 13 jarige Yaro Roodenburg die de 400 wissel voor zijn rekening nam en het er keurig vanaf bracht: hij verbeterde zijn beste tijd op deze afstand met ruim 35 seconden!
Aan het einde van de wedstrijd tikte het team van ZOB’66 als eerste aan, op korte afstand gevolgd door team 1 van de Geul. Team 2 van de Geul behaalde na ruim een uur zwemmen de vierde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.