PKC wint ook ruim van DVO

20 december 2010 door Ad van Herk
PKC wint ook ruim van DVO

PAPENDRECHT - PKC speelde op zaterdag 18 december 2010 tegen DVO uit Bennekom. PKC  startte in dezelfde formatie als afgelopen woensdag, dus zonder de geblesseerde Davor Duronjic en de herstellende Tom Kalkman. Suzanne  Struik bleek gelukkig wel weer fit genoeg om in de basis te kunnen starten.Het gemiddeld erg jonge team speelde vanmiddag een gedegen en solide  partij tegen DVO. Zo de Bennekommers al aan punten hadden gedacht, werd deze hoop al  vrij snel de grond ingeboord.Het werd een beetje een kopie van de wedstrijd woensdagavond, al  duurde het nu tien in plaats van vijf minuten voordat PKC het verschil 
had aangetekend.

PKC begon fel en scherp, vooral verdedigend oogde het erg sterk, waardoor DVO in het eerste kwartier nauwelijks tot een goede aanval  kon komen en na één schot al balverlies leed. De Papendrechters  profiteerden hiervan door aanvallend zelf wel met scherp te schieten.  De 5-0 na tien minuten op het scorebord was dan ook zeker niet geflatteerd te noemen. De jarige Gerben Groothorst mocht het eerste wapenfeit van DVO (5-1)  op zijn naam doen aantekenen, maar veel meer cadeautjes werden deze  middag niet weggegeven.

Hoewel niet spectaculair, bleef PKC wel de boventoon voeren en via 8-2  liepen onze Groen-Witten uit naar 10-3, 14-5 en bij rust 15-8. Daarmee was de wedstrijd in feite al beslist.

In de beginfase van de tweede helft liet PKC met een aantal snelle treffers op rij een mogelijke wederopstanding van DVO volledig in het 
niet lopen: 18-8. Dit verschil van tien bleef tot 25-15 gehandhaafd, waarna de wedstrijd dreigde dood te bloeden. Toch wist PKC er nog een klein eindsprintje uit te persen, waardoor de altijd magische grens van de 30 alsnog werd bereikt. Eindstand in Papendrecht: 30-17.

Door deze knappe overwinning behaalde PKC de doelstelling, zoals eerder deze week gememoreerd: vier punten tegen KVS en DVO, noodzakelijk om aan de top te blijven meespelen.Maar niet alleen het resultaat is bemoedigend, ook de wijze waarop dit  werd behaald geeft hoop voor de toekomst. Goed en fris spel, veel druk en bij momenten prachtige acties?

Het is jammer dat er nu een periode rust komt voor de ploeg, gezien de flow waarin men nu verkeert. Maar wanneer PKC dit kan vasthouden, ook tegen de topploegen, dan is een plaats in de kruisfinales zeker niet onmogelijk. Een knappe prestatie van de Youngsters, die onder leiding van ?good old? Mady Tims, die zichzelf volledig wegcijfert maar een gigantische inbreng heeft, tot steeds grotere hoogte weten uit te groeien.

Foto: Peter Besemer

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.