Schakertjes halen diploma

12 december 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Een groep van 21 jeugdschakers heeft met succes examen gedaan voor het schaakdiploma Stap 1.
Bij schaakvereniging Papendrecht/Alblasserdam werd onder leiding van KNSB-examinator Wim Hokken uit Sliedrecht een uur lang gepiekerd over 22 opgaven. Alle deelnemers behaalden een voldoende. Vijftien leerlingen van basisschool ’t Kofschip/De Wielen, die onder leiding van hun docent Peter wekelijks schaaklessen volgden onder schooltijd, toonden aan dat ze goed hadden geluisterd. Twee van hen behaalde zelfs de perfecte score door alle 22 vragen goed te beantwoorden.
Ook vier leerlingen van de Oranje-Nassau behaalden het diploma, evenals twee jeugdleden van de schaakvereniging. Alle jeugdschakers ontvingen hun diploma uit handen van voorzitter Kees Brinkman, die de niet-leden ook aanbod om drie dinsdagavonden gratis naar de schaakclub te komen voor vervolglessen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.