Cock van der Worm wint bekerwedstrijd Distance Controll

29 november 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft dit afgelopen weekend weer een bekerwedstrijd Distance Controll georganiseerd. Een selectie van 18 baasjes met honden namen deel aan de wedstrijd en mochten op deze mooie winterse ochtend laten zien hoe goed de honden de commando’s konden en mochten daarna naar huis, zonder het resultaat te weten. Deze zou via de media vermeld worden en volgende week op zondag 5 december tijdens een speciale training wordt tevens de prijsuitreiking gehouden, dus het blijft het nog even spannend. Iedere hond ging naar huis met een kleine beloning van één van de sponsors.

Daar Distance Controll één van de moeilijker onderdelen  is van “Sport en Spel”. Het gaat hierbij vooral om concentratie gaat van baas en hond. Het zijn oefeningen die de hond moet verrichten  in een onbepaalde tijd, het gaat om rust en om zuiver het geven van de juiste commando’s op het goede moment, géén stress, ieder krijgt een ruime de tijd om de hond zijn commando’s op te laten volgen.

Er moest een groot parcours uitgelopen worden over héél het trainingsveld en er werd beoordeeld op; het Links lopen naast de voet; het Rechts lopen naast de voet; het commando Sta; het commando Zit; het commando Af/down; Komen op bevel; het commando Blijf op de daarvoor aangewezen plaats, het vooruit sturen,dit zijn menige meters bij de baas vandaan en vanuit die bepaalde plaats kreeg de hond het commando Voor-uit -Tafel en met daarop volgend het commando Af /Down.

Ook werd er apart nog eens beoordeeld op het appèl en op het gedrag van de hond, want vele keren het commando geven voordat de hond gaat zitten is niet de bedoeling bij dit onderdeel en springen tegen de baas op tijdens het lopen is b.v. ook niet toegestaan. Al met al het werd een gezonde spannende strijd.
 

Het vergt vooral veel energie voor de baas om de hond al die tijd onder controle te houden want er waren veel jonge volwassen honden bij, dat was duidelijk te merken.

De wedstrijd was spannend, want de punten lagen dicht bij elkaar en de honden deden het goed deze ochtend, er kon max. 300 punten behaald worden.


Het hoogst aantal punten ging naar:

Cock van der Worm met zijn Ducky, zij behaalden maar liefst  295,5 pnt.

2de werd deze morgen Andries van Eijl met Kyra,   behaalden  294,5 pnt.

3de werd IJsbrand Tukker met Beau, behaalden   294 pnt.

4de werd Ans van Mook met Zoë behaalden       281 pnt.

5de werd Karin Geertsma met Boris behaalden 266 pnt.

6de Mariska Terlouw met Binky behaalden        262 pnt.

7de Gabriëlle Klootwijk met Inu behaalden        258 pnt.

8ste Petra Klinzing met Bobby behaalden           245 pnt.

9de Priscilla v. Maurik met Lizzy behaalden      242 pnt.

10de Nicole Suyker  met Lara behaalden            233 pnt.

11deTamara Lagendijk met Tommy behaalden 228 pnt.

12de Willy Torreman met Malou behaalden      224 pnt.

13de Ineke de Jager met Senna behaalden         211,5 pnt.

14de Ursula Groenendaal met Boy behaalden   171,5 pnt.

15de Ingrid Hagemeyer met Dyma behaalden   135 pnt.

16de Diana de Boer met Zorro behaalden          130,9 pnt.

17de Leni Rijks met Boy behaalden                    126 pnt.

18de Cees Zwijnenburg                                        125,5 pnt.   

Tevens worden de punten meegenomen in de wisselbekerronde voor de beste hond van 2010.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.