Jasper de Win pakt sprinttitel

29 november 2010 door Ad van Herk
Jasper de Win pakt sprinttitel

PAPENDRECHT - In het gloednieuwe zwembad in Dordrecht werden zaterdag 27 november de regionale sprintkampioenschappen gezwommen. Bij de jongere leeftijdscategorieën komen de snelste 24 zwemmers van de regio aan de start, bij de oudere zwemmers starten de snelste 16 zwemmers. Tijdens deze wedstrijd worden alleen de 50 meternummers gezwommen, het is dus een wedstrijd voor de echte sprinters. De Geul was met een aardige ploeg zwemmers vertegenwoordigd bij deze wedstrijd en er werden 22 persoonlijke records op de klokken gezet. Het PR record kwam op naam van Yaro Roodenburg, die op de 50 school zijn beste tijd met ruim 2 seconden verbeterde.
Jasper de Win, zwemmend in de categorie jeugd 2, was de enige Geul zwemmer die een sprinttitel wist te veroveren: op de 50 vlinder was hij in een mooi PR alle concurrenten te snel af. Op de 50 vrij zwom hij, eveneens in een dik PR, naar het zilver en ook op zijn laatste afstand, de 50 rug, zette hij een PR op de klokken en pakte het brons. Zijn broer Jesse, junioren 3, deed ook goede zaken, op zowel de 50 vrij als de 50 rug als de 50 school zwom hij naar een mooie tweede plaats. Zijn 33,46 op de 50 school was goed voor het clubrecord onder de 14 jaar en onder de 15 jaar op deze afstand.

In de categorie jongens junioren 1 waren er mooie PR’s voor Bas van Middelkoop, Tom Stehouwer, Max Muller en Ben Muller. Op de 50 vrij greep Ben Muller met een vierde plaats net naast de medailles.
Sabrina de Graaf zwom in de categorie meisjes junioren 2 een PR op de 50 vrij. Bij de jongens in deze categorie pakte Thomas Verhoeven het zilver op de 50 vlinder. Yaro Roodenburg en Joran Bakema zetten ieder twee PR’s op de klokken.
In de categorie meisjes junioren 3 zwom Latona Baart een PR op de 50 vlinder. Djamari Oetringer, jeugd 1, slaagde erin om alle drie haar starts om te zetten in een PR. Rob van Leeuwen verbeterde zich op de 50 rug bij jongens junioren 4.
Bij de heren veroverde Ivan van Omme het zilver op de 50 school. Wouter de Win greep net naast het brons op de 50 vlinder en eindigde als vierde.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.