Drechtstreek pakt eerste periodetitel

28 november 2010 door Ad van Herk
Drechtstreek pakt eerste periodetitel

PAPENDRECHT - Het is Drechtstreek gelukt om de titel van de eerste periode in de tweede klasse binnen te halen. In de inhaalwedstrijd van 18 september die op zaterdag 27 november 2010 werd gespeeld zag het er in de loop van de wedstrijd wel naar uit dat men zo ver zou komen, maar het was in de tweede helft toch nog even heel spannend voor spelers en publiek. Het was opnieuw Arian Nieuwkoop die de overwinning met zijn late doelpunt veilig stelde.

Gedurende het eerste kwartier hielden Wieldrecht en Drechtstreek elkaar goed in evenwicht. Er waren kansen voor beide ploegen maar de eerste echte gevaarlijke kans was voor Wieldrecht met een bal van Niels Bijl die net naast ging. De ploeg van Jan Kroos oogde daarna wat nerveus, omdat er ondanks het lichte veldoverwicht toch geen doelpunten volgden. Enkele kansen voor Wesley Kiel en Ricardo Heerebrand werden niet verzilverd en toen sloeg Martijn de Jong toe. Met een schitterende lob van grote afstand verraste hij doelman Job Sas en tekende de 1-0 aan. Opslag van rust leek Wesley Kiel de 2-0 op zijn schoen te hebben toen hij alleen op de keeper afstormde, maar Sas wist de bal dit keer knap te keren.

Toen de tweede helft nog maar nauwelijks begonnen was miste Jan Abaisa op het nippertje zijn kans op de 2-0 met een knappe bal die opnieuw goed werd gestopt door Job Sas. Nog geen minuut later dolde Wesley Kiel een aantal verdedigers en de keeper uit om daarna de bal tussen de palen te tikken: 2-0. Door deze voorsprong leek de concentratie even weg te zakken want kort daarna maakte Vincent Bijl 2-1. Drechtstreek liet zich niet ontmoedigen en bleef gevaarlijk, maar de schoten op de paal van Ricardo Heerebrand en op de lat van Jan Abaisa lieten de score onveranderd.

Wieldrecht voelde dat de gelijkmaker mogelijk moest zijn en bleef druk zetten op het doel van de weer uitstekend acterende doelman Laurens Rotman maar tot scoren kwam men niet. Dat lukte Arian Nieuwkoop namens Drechtstreek wel want hij was het die in de 89ste minuut aan alle onzekerheid een einde maakte door uit de rebound van een schot van Wesley Kiel te 3-1 in te tikken en de periodetitel veilig te stellen.

Met het behalen van de titel was de vreugde groot en dat werd met vuurwerk gevierd. Trainer-coach Jan Kroos gaf na afloop aan trots te zijn op zijn spelers: “Vorig jaar in de derde klasse misten we tegen WNC de eerste periodetitel en nu pakken we de titel wel, terwijl we een klasse hoger spelen. Geweldig toch? Daar mogen we best trots op zijn!”
.
Komende zaterdag speelt koploper Drechtstreek opnieuw een thuiswedstrijd tegen Altena dat vierde staat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.