Automobilist negeert stopteken en wordt na diverse verkeersovertredingen aangehouden

28 november 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 november is omstreeks 02.15 uur een 18-jarige man uit Papendrecht aangehouden vanwege het negeren van een stopteken en zeer gevaarlijk rijgedrag.
Agenten zagen de man in een auto uit de PC Hoofdlaan rijden en wilden hem controleren.
Bij het zien van de politie gaf de man vol gas en probeerde te ontsnappen. Hierbij werden grove verkeersovertredingen gemaakt door het centrum en in het gebied tussen het Westeind en de Oostkil en de Burgemeester Keizerweg/Willem Dreeslaan. De man voerde zijn snelheid zo nu en dan zeer hoog op tot 120 km/u en bleef het stopteken van de agenten negeren.


De agenten achtervolgden de man op veilige wijze en deden dit zonder zwaailicht en sirene om de bestuurder niet op te zwepen. Uiteindelijk reed de man zich klem op het woonerf van het Dokter Rietveldplein waar de straat wordt geblokkeerd door een betonblok en deze overgaat in een verplicht fietspad. Op de vraag waarom hij er vandoor ging antwoordde hij dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs en de auto had gehuurd. De man bleek niet onder invloed van alcohol. Het voertuig raakte onder andere beschadigd doordat de bestuurder tijdens zijn ontsnappingspoging met hoge snelheden over drempels reed. De politie onderzoekt de zaak.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.