Koude weer slaat toe in Papendrecht

26 november 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Vorst op een dak in Papendrecht. Zou hier geschaatst kunnen worden? Op de sloten, vaarten, plassen en meren in elk geval niet. Klopte het AD van de week nog met "schaatsen op natuurijs mogelijk dit weekeinde", wij zijn wat realistischer. Dat de temperaturen naar beneden gaan, is een feit. De vraag is echter wanneer koning winter zijn intrede met echte glorie en majesteit gaat maken.

Mijmer vast maar even wat over sneeuw en ijs, over warme snert, glühwein en een warme wollen winterdeken. Laten we hopen dat de winter ons weer datgene biedt, wat 'm zo leuk maakt: Het heerlijk wijds en zijds kunnen glijden over het ijs, onder het genot van het geluid van glijdende ijzers over het ijs en de stilte van de polder. Liefst wel in een ietwat verkortte versie ten opzichte van vorig jaar, maar toch, winter is iets om te beleven en van te genieten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.