Opnieuw winst voor Drechtstreek

21 november 2010 door Ad van Herk
Opnieuw winst voor Drechtstreek

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen Almerk is het elftal van Jan Kroos er opnieuw in geslaagd om drie punten mee naar huis te nemen. Dit gebeurde in een wedstrijd waarin de tegenstander zeer fanatiek uit de startblokken kwam. Tijdens eerste 15 minuten speelde Almkerk in hoog tempo en probeerde het druk te zetten op de Drechtstreek defensie. Die defensie hield echter goed stand en geleidelijk aan kon Drechtstreek het initiatief naar zich toe trekken.

Er ontwikkelde zich een strijd waarin Drechtstreek net iets meer voetbal op de mat wist te leggen dan de tegenstander. Er ontstonden wederzijds enkele kansen maar het duurde tot kort voor rust voordat John den Dunnen wist te scoren. Op aangeven van Wesley Kiel verraste hij doelman Stefan Wildhagen door de bal met een boog in de verre hoek over hem heen te koppen. Naar later bleek was het doelpunt van Den Dunnen het winnende doelpunt want na de rust veranderde de score niet meer. Ricardo Heerebrand scoorde nog wel maar het was voor de ruim opgekomen Drechtstreek aanhang onduidelijk waarom zijn doelpunt kort voor het eind van de wedstrijd niet werd toegekend. Scheidsrechter Van Herk nam het appel van de Almkerk grensrechter voor buitenspel over en keurde het af. Dankzij de goed functionerende achterhoede van Drechtstreek en de goede vorm waarin doelman Laurens Rotman steekt, werden tegendoelpunten voorkomen en kon de overwinning worden bijgeschreven als zesde overwinning in acht wedstrijden.


Na afloop gaf coach Jan Kroos aan zeer tevreden te zijn met de overwinning. Hij roemde daarbij vooral de teamgeest in de ploeg waarin iedereen bereid is om er keihard voor te werken. “En nu maar hopen dat we de vorm waarin we steken komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Wieldrecht kunnen vasthouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.