Uitreiking jeugdlintjes door burgemeester de Bruin

20 november 2010 door Ad van Herk
Uitreiking jeugdlintjes door burgemeester de Bruin

PAPENDRECHT - Burgemeester Kees de Bruin heeft vrijdagmiddag 19 november 2010 aan 8 jongeren uit Papendrecht een jeugdlintje uitgereikt.
Kinderen en jongeren tussen de 6 en 23 jaar die zich voor anderen of de gemeente inzetten of een bijzondere prestatie met maatschappelijke betekenis leveren, verdienen een Jeugdlintje. De gemeente Papendrecht is trots op kinderen en jongeren die zich inzetten voor anderen of voor de gemeente. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in het zonnetje worden gezet. Daarom zijn de Jeugdlintjes in het leven geroepen.
Het Jeugdlintje is een blijk van waardering voor de kinderen en jongeren die zich hebben ingezet, maar ook een stimulans voor henzelf én anderen om met het goede werk door te gaan.

De lintje werden uitgereikt aan:
Michael van Vliet (geb. 25-11-1986) is voorgedragen door de Politie Zuid-Holland-Zuid. Michael heeft zich vrijwillig aangemeld als lid van het team ‘Buurtpreventie’. Als lid van genoemd team verricht hij wekelijks uren vrijwilIigerswerk.

Corne Troost (geb. 28-12-1987),voorgedragen door PKC, is al vanaf zijn jeugdjaren lid van PKC en heeft alle jeugdteams doorlopen. Nu is hij actief als korfballer in de 1e selectie. Naast zijn gedrevenheid als speler is Corne ook een gedreven trainer/coach. Zijn voorkeur ligt dan niet bij de hogere teams maar juist de teams die actief zijn in de breedtesport. De teams waarvoor je bijna geen trainer kunt krijgen: Corne pakt het op. Corne is ook niet te beroerd om meerdere teams te trainen/coachen. Als hij kan voorkomen dat een team zonder trainer/coach komt te zitten en het past in zijn agenda dan zal hij het zonder meer invullen. Corne is een jongen op de achtergrond maar ook zo’n  vrijwilliger waarvan je bijna zeker bent dat je er over 10 jaar ook nog een beroep op kunt doen.

Gerben Eykelenboom (geb. 09-03-1987), ook voorgedragen door PKC, is al van jongs af aan lid van PKC. Helaas heeft hij zelf nooit actief kunnen korfballen omdat Gerben een verstandelijke beperking heeft. Ondanks dat is Gerben  in de loop der jaren een gouden vrijwilliger voor PKC geworden. Gerben is de vrijwilliger die de kunstgrasvelden ontdoet van het vele blad dat in de herfst- en wintermaanden van de bomen valt. Met een bladblazer is hij dan vele dagen bezig om de bladeren te verwijderen. Daarnaast maakt hij regelmatig de perkjes op het complex schoon (lege chipzakjes, lege pakjes drinken). Met zijn vader poetst hij gedurende het seizoen de reclameborden. Naast deze taken is Gerben een harde werker tijdens de vele toernooien en andere feesten. Ook dan vervult hij allerlei onderhouds- en opbouwtaken. En niet te vergeten bij de afbouw na de toernooien en/of feesten. Ook dan is hij paraat.

Vijf leerlingen van het Willem de Zwijger college Danny de Lange (22-04-1994), Wesley Sieses (geb. 16-12-1993), Lisa Blommendaal (11-07-1994), Ben Verhoeven (geb. 31-12-1993) en Roman Wahidi (geb. 31-12-1992) zijn voorgedragen door RIVAS woonzorgcentrum De Markt.
Deze leerlingen hebben in het kader van hun maatschappelijke stage enkele maanden op vrijwillige basis (buiten de schooluren om) bewoners van De Markt en buurtbewoners kennis bijgebracht over het populaire computerspel Wii. Hoe jong en oud samenwerkten en nieuwe technologieën in relatie tot bewegen een plek kregen, verdient veel respect en waardering.

Foto: Pieter van den Berg

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.