Mevrouw Kramer verwelkomd als 400e lid Fietsersbond Drechtsteden

08 november 2010
Mevrouw Kramer verwelkomd als 400e lid Fietsersbond Drechtsteden

PAPENDRECHT - Het 400e lid van de Fietsersbond Drechtsteden is 53 jaar. Mevrouw Klamer is vorige week zaterdag, nadat haar verlichting is gerepareerd, lid geworden in Dordrecht en kreeg een grote bos bloemen. Zij is op zaterdag 6 november 2010 op de hoek Veerpromenade/Markt in Papendrecht verwelkomd door een van de oudste leden, de heer Van der Zanden (82) en de voorzitter William Nederpelt. De heer Van der Zanden is bijna 2 jaar lid. Ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog oud genoeg om lid te worden. Volgens hem is er nog genoeg te doen in de Drechtsteden. De heer Nederpelt gaf aan dat de Fietsersbond al bijna 30 jaar actief is in de regio.

Vooral de laatste jaren heeft een snelle groei te zien gegeven. Was de aanwas van nieuwe leden tot en met het jaar 2007 een jaarlijks ca. 10 leden, in 2008 waren het er 29, in 2009 47 en 2010 tot heden liefst 70 nieuwe leden.

Door de invloed van de Fietsersbond Drechtsteden is er al veel bereikt, zoals de mogelijkheid om de fiets gratis te stallen en gratis mee te nemen met de waterbus en de MerwedeLingelijn. Dat er nog veel te doen is wordt door Nederpelt ook aangegeven. Immers in de nieuwe coalitieakkoorden van de Drechtsteden wordt weinig aandacht aan de fietser geschonken. De Fietsersbond wil daarom dat er in het nieuwe mobiliteitsbeleid van de Drechtsteden, wat nu wordt geschreven, veel meer aandacht aan wordt besteed. Immers fietsen houdt niet op bij de gemeentegrenzen. De Fietsersbond Drechtsteden wil nu snel groeien naar 500 leden, zodat de mogelijkheden voor veilig en gezond fietsen nog beter worden bewaakt.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.