Koninklijke Onderscheiding voor Leon Simons

02 november 2010
Koninklijke Onderscheiding voor Leon Simons

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin reikte op maandag 1 november 2010 een Koninklijke onderscheiding uit aan Leon Simons. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. L.J. Simons (Papendrecht, 1 februari 1978) werd gedecoreerd vanwege zijn beroepsmatige en vrijwillige inzet voor de korfbalsport.

Leon Simons is sinds 2000 als sportconsulent in dienst van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV). Het KNKV behartigt de belangen van bijna 100.000 leden en 580 korfbalverenigingen en ondersteunt de korfbalsport en de verenigingen. Simons geeft onder meer nationaal en internationaal korfbalclinics aan kinderen, waarbij hij de deelnemers weet te binden en hen de meerwaarde van sport laat ervaren.

Als speler van PKC (sinds 1985) werd Simons in totaal tien keer kampioen van Nederland in de zaal (1997,1999, 2000, 2002 en 2006) en in de veldcompetitie (1995, 2003, 2004, 2005 en 2006). Vier keer won hij met zijn team de Europa Cup in de zaal (1999 in Praag, 2000 in Papendrecht, 2002 in Praag en 2005 in Prievidza).

Daarnaast is Simons met 87 interlands recordinternational. Als lid (van 1997 tot heden) en aanvoerder (van 2006 tot heden) van het Nederlandse Korfbalteam speelde Simons een bepalende rol bij het behalen van verschillende gouden medailles, onder meer bij de World Games, Europese en wereldkampioenschappen.

Leon Simons werd in 1996 gekozen tot beste hoofdklasse-debutant en ontving in 2002 het KNKV-Ereteken. Hij onderscheidt zich door zijn manier van werken en spelen en is steeds een voorbeeld van inzet en de juiste (topsport)mentaliteit. Tijdens de Lotto Korfbal Leaguefinale - waar Simons op 17 april 2010 met zijn team PKC voor de derde plaats speelde - kreeg hij bij zijn publiekswissel een staande ovatie van vriend en vijand. Achtduizend toeschouwer toonden respect voor een ware korfbalambassadeur die nu ook tot uitdrukking werd gebracht met een Koninklijke Onderscheiding.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.