Thijs Verheul strandt in de finale

25 oktober 2010
Thijs Verheul strandt in de finale

PAPENDRECHT - Het was een spannende strijd, maar de jonge Papendrechter Thijs Verheul (18) heeft het helaas niet weten te behalen om nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN te worden. Op zondag 24 oktober nam Thijs het op tegen de twee andere finalisten Dirk Janssen uit Maastricht en Iris Gardien uit Arnhem tijdens UN&me in de Haagse Hogeschool in Den Haag.

De afgelopen week had Thijs fanatiek campagne gevoerd om dit weekend zoveel mogelijk stemmen te vergaren en behaalde liefst 2177 stemmen. Toch was dit helaas te weinig, want winnaar Dirk Jansen behaalde er liefst 2863.

Dirk stapte vrijwel direct in het vliegtuig voor een bezoek aan de Verenigde Naties in New York, om daar een toespraak te mogen geven voor de VN.

Thijs Verheul blikt nog even terug op zijn website:
"Dit blijft een ervaring voor de rest van mijn leven, even wat korte hoogtepunten:

Campagnetraining van Jack de Vries, presentatietraining van Geke van Velzen, alle andere deskundigen die ik heb mogen ontmoeten, 'tegenkandidaten' die toch allemaal ook voor een super goede zaak strijden, alle positieve reacties en natuurlijk alle mensen die op mij gestemd hebben en enorm geholpen hebben bij de campagne!

Ik ga nu lekker uitrusten en me dan op mijn studie richten, maar de aids-, malaria- en tbc-problematiek laten mij natuurlijk niet los! Ik ga hier zeker mee door. Hoe dat precies gaat gebeuren weet ik nog niet, daar ga ik eens rustig over nadenken!

Iedereen heel erg bedankt voor jullie aandeel in deze ervaring waar ik de rest van mijn leven wat aan ga hebben!"

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.