Drechtstreek klopt WNC

03 oktober 2010 door Ad van Herk
Drechtstreek klopt WNC

PAPENDRECHT - Tegen het altijd lastig te bespelen WNC trok Drechtstreek zaterdag aan het langste eind. Het speelde scherp en geconcentreerd en haalde een verdiende 3-1 overwinning binnen in een voor het publiek zeer aantrekkelijk duel. Wat trainer Jan Kroos vooraf tegen zijn mannen gezegd heeft is niet bekend maar dat zijn ploeg gretig aan het duel begon, dat was meteen duidelijk. Vanaf de start werd er in hoog tempo gespeeld en werden de gelederen goed gesloten gehouden. Al in de 6de minuut wist Ricardo Heerebrand met een hard schot de WNC defensie te verslaan: 1-0. Daarna volgde een half uur van attractief voetbal van beide kanten. WNC creëerde enkele goede kansen maar Drechtstreek was telkens net iets feller in de afweer en in de aanval. Er ontstonden enkele goede kansen op een tweede doelpunt maar dat doelpunt kwam pas tot stand nadat Wesley Kiel, die het zijn tegenstanders erg lastig maakte, een strafschop mocht nemen nadat hij in het strafschopgebied gevloerd was. Zo werd de rust bereikt met een 2-0 voorspong voor Drechtstreek.

In de tweede helft zette het lichte veldoverwicht van Drechtstreek zich voort. Zowel Ricardo Heerebrand als Wesley Kiel misten enkele malen net het doel totdat ze in de 78ste minuut samen een goedlopende combinatie inzetten. In een snelle aanval plaatse Kiel over links de bal fraai voor de voeten van de inkomende Heerebrand die doelman Dennis Westerlaken probleemloos passeerde: 3-0. In de blessuretijd redde André Zondag de eer voor WNC met een lobje over de ver voor zijn doel staande Laurens Rotmans heen en bepaalde zo de eindstand op 3-1.

Coach Jan Kroos was achteraf zeer tevreden over het behaalde resultaat: “Vandaag was de instelling van de jongens optimaal; ze hebben met de goede mentaliteit gespeld en ik vind dat we dan ook dik verdiend gewonnen hebben. Dit geeft moed voor de wedstrijd volgende week tegen Sliedrecht uit”. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.