Thijs Verheul strijdt om functie van jongerenvertegenwoordiger naar de VN

22 september 2010
Thijs Verheul strijdt om functie van jongerenvertegenwoordiger naar de VN

PAPENDRECHT - Vijftien jongeren uit heel Nederland streden op zaterdag 18 september in Utrecht om een plek in de halve finale van de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN. Aan de hand van pittige stellingen debatteerden zij over internationale onderwerpen en probeerden zij het publiek en de deskundige jury te overtuigen. Bijgestaan door een kritisch jongerenpanel koos de jury uiteindelijk de zes halve finalisten. Zij zullen vanaf 27 september campagne voeren om genoeg stemmen te verzamelen om in de finale te belanden. De verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN wordt georganiseerd door NJR en NCDO.

De vijftien deelnemers hadden maar een paar dagen de tijd om zich in te lezen. Toch wisten zij met overtuigende argumenten hun standpunten te verdedigen. Of het nou ging om de rol van de VN bij het verstrekken van noodhulp of het aanpakken van piraterij in de hoorn van Afrika, zij hadden hun antwoord klaar. Jurylid Jack de Vries, presentatiedeskundige en voormalig CDA-politicus, prees de deelnemers om hun inzet: “Het raakt mij enorm dat de kandidaten al zoveel goede ervaringen hebben opgedaan in Nederland en het buitenland. Het is prachtig om te zien dat ze dit nu verder willen inzetten.“ Hoewel het niveau hoog was, sprongen de volgende zes kandidaten eruit:

Marissa Adelaar (20) uit IJsselstein, student Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam
Lot Feijen (21) uit Amsterdam, student Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam
Iris Gardien (24) uit Arnhem, student Development Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen
Dirk Janssen (20) uit Maastricht, student Liberal Arts & Sciences: International Relations, Economics, Political Philosophy aan de University College Maastricht
Bart Kleine Deters (22) uit Maastricht, student European Law aan de Universiteit van Maastricht
Thijs Verheul (18) uit Papendrecht, vwo-scholier in Papendrecht én student Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam 
 
Deze zes halve finalisten proberen van 27 september t/m 17 oktober zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Stemmen kan via www.dewereldvandevn.nl of via sms. Elke week strijden er twee kandidaten tegen elkaar. Na drie campagneweken blijven er drie finalisten over. Op 24 oktober, de internationale dag van de VN, vindt de finale van de verkiezing plaats tijdens het evenement UN&me. Dan wordt bekend wie de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN zal zijn.

Aanstaande vrijdag is de website www.stemthijsnaarvn.nl online, waarmee Thijs de broodnodige stemmen wil binnenhalen.

Foto: Tjebbe Venema

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.