Aangehouden op verdenking van heling en na weigering legitimatie

14 september 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De politie heeft op maandagavond 13 september twee aanhoudingen verricht op de Zonnebloemstraat. Een 20-jarige man uit Papendrecht werd aangehouden nadat hij weigerde bij een controle zijn identiteitsbewijs te geven, een 15-jarige Papendrechter op verdenking van heling. Een getuige zag een groepje jongeren omstreeks 20.00 uur fietsen en herkende een gestolen fiets waarvan aangifte was gedaan. Dit zou het fietsje zijn van een zoontje van haar vriendin. Zij zag dat de fiets van hand tot hand ging in de groep.
De vrouw maakte hiervan melding waarna agenten een onderzoek instelden op de Zonnebloemstraat. Zij kregen de jongeren in het vizier en vroegen hen zich te identificeren.


Eén van hen, een 20-jarige man, weigerde alle medewerking en wilde eerst een geldige reden waarom hij werd gecontroleerd. Na een aantal vorderingen weigerde de man nog steeds waarna de agenten overgingen tot aanhouding. Hij verzette zich hevig en moest met gepast geweld worden aangehouden. De 15-jarige jongen bleek de vermoedelijk van diefstal afkomstige fiets bij zich te hebben en verklaarde deze te hebben geleend omdat hij er zelf geen had. Ook hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en probeerde zich los te rukken. Andere jongeren bemoeiden zich hiermee en moesten op afstand worden gehouden.
De jongen werd uiteindelijk vastgepakt, geboeid en met de 20-jarige man overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets en of deze behoort bij de aangehouden verdachte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.