Metro op de Burgemeester Keijzerweg (update)

13 september 2010

PAPENDRECHT - Een niet alledaags beeld: een compleet metrostel dat verdeeld over 4 vrachtwagens wordt vervoerd over de Burgemeester Keijzerweg, hier gezien ter hoogte van Nieuwland Parc.
Waar gaan deze vrachtwagens naar toe? En waarom rijden ze dwars door Papendrecht? We zijn benieuwd naar de antwoorden!

Update 13 september:

Dhr. Punt meldt:

"De metrostellen op de foto's zijn de gloednieuwe Londense S-Stock metro's die momenteel in dienst komen: http://en.wikipedia.org/wiki/London_Underground_S_Stock. Meer weet ik helaas ook niet."

Dhr. Beeftink meldt:

"In het grijs verleden was het een plan om de metro vanuit Rotterdam richting Gorinchem te laten lopen. Vandaar dat de Burgemeester Keijzerweg zo breed is. Daar was men toen in Oud-Alblas op tegen, naar ik aanneem te weten, omdat het dan erg gemakkelijk was om voor Rotterdammers met (verkeerde) snode plannen in het dorp te komen. Had men toen visie getoond, dan hadden we nu een vreselijke goede verbinding richting Rotterdam gehad, met alle gunstige gevolgen vandien. Triest dus dat de metro op vrachtwagens voorbij komt."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.