Eerste punt Drechtstreek

12 september 2010 door Ad van Herk
Eerste punt Drechtstreek

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk is Drechtstreek er in geslaagd eerste punt in de tweede klasse binnen te halen. Net als vorige week deed het zichzelf tekort want een overwinning zou zeker op zijn plaats zijn geweest. In de eerste helft liet Drechtstreek zich verrassen door een snelle uitbraak van Björn de Gruijter die al in e 15de minuut met een hard schot de 1-0 voor zijn rekening nam. Drechtstreek leek wakker te schrikken en leek te voelen dat de gelijkmaker niet ver weg kon zijn. Daar leek het ook zeker op maar enkele goede kansen op de gelijkmaker werden door de uitstekend keepende doelman Corné Dekker vakkundig gestopt. Hoe langer de tegentreffer uitbleef, hoe stroever de mannen van Jan Kroos gingen spelen en kort voor rust vergrootte Remy Roodenburg de voorsprong voor Sleeuwijk zelfs tot 2-0.

Na de rust kwam Drechtstreek zeer fel uit de startblokken. Het zette druk en na enkele minuten haalde Stefan Jonkman na een rush over rechts hard uit en bracht de stand op 2-1. De aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op en na een klein kwartier moest doelman Dekker ver uitlopen om een bal te kunnen keren. Hij pakte de bal daarbij twee meter buiten zijn strafschopgebied en de goed fluitende scheidsrechter Daems verwees hem met een rode kaart naar de kant. Tweede doelman Patrick Werther nam zijn plaats in wist de vrije schop van Drechtstreek die volgde op de rode kaart, met zijn vuisten te keren maar Martijn de Jong was attent en kopte in de rebound de gelijkmaker binnen: 2-2. Drechtstreek was in deze fase van de strijd de sterkere ploeg en de aanvallen volgden elkaar is hoog tempo op. Sleeuwijk deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Er waren veel onderbrekingen ten gevolge van al dan niet serieuze blessuregevallen. Drechtstreek bleef maar aandringen en dat resulteerde in een uiterst spannend slot van de wedstrijd. Ballen werden net naast of net over geschoten en Sleeuwijk doelman Werther had er zijn handen vol aan. Enkele counters leverden nog wel gevaar op voor de bezoekers maar doelman Laurens Rotman greep steeds vakkundig in. Het slotoffensief van Drechtstreek leverde weliswaar geen drie punten op maar de Papendrechters mochten zich wel de morele winnaar noemen. Komende zaterdag treedt Drechtstreek thuis aan tegen het Dordtse Wieldrecht .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.