Open Monumentendag met "ouderwets" programma

02 september 2010

PAPENDRECHT - Voor de tweede keer neemt Papendrecht deel aan de Open Monumentendag. Dit jaar in samenwerking met Alblasserdam. Het thema van dit jaar is: De smaak van vroeger. De Open Monumentendag start zaterdag 11 september om 10.30 uur met een gewaagde opening: wethouder Herman Nieuwstraten (in het bezit van een welige snor en baardje) gaat samen met een traditionele barbier een persoonlijke uitdaging aan…

Op het programma staat onder meer een fietstocht onder leiding van een gids (deze route kunt u ook wandelen). Deze fietstocht start om 11.30 uur bij de Muziektent. De eerste 100 mensen krijgen een lunch mee voor onderweg. Geen zin of niet in staat om te wandelen of fietsen: neem dan de huifkar. Komt u oude ambachten bewonderen en vooral ook proeven van oud-Hollandse en vergeten gerechten. Volg de ganzenhoedster van winkelcentrum de Meent naar de Kazernestraat.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door muziekpraktijk Anneke den Breeker-Schijvens. Zij zal gedurende de dag verschillende van haar talenten laten optreden (jong & oud). Er is een compilatie samengesteld van verschillende genres, musical, jazz, en piano. Diverse Papendrechtse ondernemers nemen deel aan de Open Monumentendag. Restaurant De Pepermolen bereidt ouderwetse stamppoten en ouderwets gebak, de Landwinkel verkoopt ‘vergeten groenten’, De Gruyter verkoopt historische boeken en oud-Hollands speelgoed en Wijnhuis de Paap serveert ouderwets gerookte zalm, forel, eendenborst en gedroogde worsten.
Ook voor de jongste bezoekers zijn er leuke activiteiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.