Koninklijke onderscheiding voor Leen den Ouden

27 augustus 2010
Koninklijke onderscheiding voor Leen den Ouden

PAPENDRECHT - Donderdag 26 augustus ontving de heer Leen den Ouden een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester De Bruin in Streeknatuurcentrum De Alblasserwaard. De heer Den Ouden werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor onder andere zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA).

Sinds 1985 is hij lid van het bestuur. De heer Den Ouden is betrokken bij vrijwel alles wat binnen de vereniging gebeurt. Zo is hij een vraagbaak voor de verschillende werkgroepen binnen de vereniging, coördineert hij het onderhoud van het terrein en de inzet van vrijwilligers bij andere activiteiten. Ook vertegenwoordigt hij de vereniging als coördinator Planologie en Milieu.

Van 2003 tot 2005 werkte hij onder meer aan de Visie Gebiedsinrichtingsplan om gemeentebesturen in de Alblasserwaard te helpen richting te geven aan ontwikkelingsplannen. Daarnaast is de heer Den Ouden sinds 1987 cursusleider van de IVN-werkgroep bij de NVWA, die opleidingen tot natuurgids voor de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden verzorgt.

Sinds 1990 verzorgt de heer Den Ouden als schoolgids en algemeen excursieleider lessen, rondleidingen en excursies in het Streeknatuurcentrum en in de educatieve tuin.
Sinds 1997 is hij ook ontwikkelaar, coördinator en vrijwilliger voor het onderhoud van de educatieve tuin, waar alle landschapselementen die in de Alblasserwaard voorkomen of voorkwamen een plaats hebben.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.