Bart Heijes met stip in allertijden ranglijst

11 januari 2010
Bart Heijes met stip in allertijden ranglijst

PAPENDRECHT - Bij de indoorwedstrijd in Dordrecht van 9 januari heeft AV Passaat-atleet Bart Heijes zich in de ranglijst allertijden voor zijn leeftijdsklasse gesprongen bij het polsstokhoogpringen. Nadat de Papendrechter bij de vorige wedstrijd zijn record al met 30 cm aangescherpt had, bewees hij de stijgende lijn nog steeds te pakken te hebben. Door nu maar liefst 31 cm hoger te springen is zijn persoonlijk record nu gestegen naar een hoogte van 3,61 meter.  Met deze prestatie komt hij de allertijden ranglijst binnen op een 4e plaats. In februari zal hij bij de Nederlandse Kampioenschappen in een hogere leeftijdsklasse uitkomen,waarbij hij zal proberen nog dichter in de buurt te komen van ranglijstaanvoerder Rens Blom.

Bij de indoor wedstrijd kwamen nog meer Passaat atleten in actie. Lars Paalvast won het kogelstoten met een afstand van 11.32. Bas Westbroek kwam op ditzelfde onderdeel tot 8.59. Sven Maliepaard combineerde het hoogspringen en hink-stap-sprong waarbij hij het 2e onderdeel wist te winnen met een afstand van 11.55. Frank Everaarts zette na een periode van blessures mooie tijden neer op de sprintdriekamp en greep maar net naast het podium. Mathijs huisman werkte eveneens de sprintdriekamp af en kwam bij ver tot een afstand van 5.82. Rik van leeuwen kwam bij zijn eerste wedstrijd als Passaat-atleet tot een hoogte van 3.91 bij het polsstokhoogspringen. Pricilla Huisman en Michelle van der Wens werkten de sprintdriekamp af waarbij ze niet veel voor elkaar onderdeden. Pricilla sprong daarnaast 4.05 ver en Michelle stootte haar kogel to 8.16. Edwin van Eersel en Johan Dijkstra kwamen met hoogspringen tot respectievelijk 1.76 en 1.71.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.