Baggerwerkzaamheden in Papendrecht

19 augustus 2010

PAPENDRECHT - Van september 2010 tot maart 2011 baggert het waterschap sloten in Papendrecht, Oud-Alblas en Alblasserdam. Door te baggeren wordt het slib dat op de bodems ligt verwijderd. Dit maakt de sloten niet alleen schoner, maar ook dieper. Daardoor ontstaat meer ruimte om zware regenbuien op te vangen en af te voeren. Zo wordt wateroverlast voorkomen.

Ongeveer de helft van de bagger die vrijkomt wordt direct op de kant gezet. Waar dit niet mogelijk is wordt de bagger afgevoerd. De bagger wordt afgevoerd naar de Derde Merwedehaven in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.