Na ontsnappingspoging aangehouden op verdenking van heling

16 augustus 2010

PAPENDRECHT - Twee 24-jarige mannen uit Dordrecht en Zwijndrecht zijn op zondagavond 15 augustus omstreeks 19.30 uur aangehouden op verdenking van heling. Eén van hen hield zich verdacht op in de Piet Heynstraat en werd gezien door een politieagent in burger die de zaak niet vertrouwde. Toen een dienstdoende politieagent poolshoogte kwam nemen en de verdachte aansprak gaf deze aan een vriend te bellen die meer van het voertuig zou weten.

Tijdens het telefoongesprek zette de man het op een lopen waarna een achtervolging volgde. De agent zag dat de verdachte op de Karel Doormanlaan in een gereedstaande auto sprong en weg wilde komen.
De agent kon dit voorkomen door zijn voertuig voor de auto te zetten en de bestuurder en inzittende met een getrokken wapen de auto uit te praten.

Eén van de twee wilde opnieuw wegrennen, maar de inmiddels andere gearriveerde politie-eenheden konden beide mannen aanhouden. Zij zijn in verzekering gesteld. De auto werd in beslaggenomen. Uit onderzoek blijkt dat de kentekengegevens niet overeenkomen met de auto en het voertuig vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De politie onderzoekt het voertuig en de rol van beide verdachten in de zaak.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.