Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer W. Erkelens

18 juni 2010 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin heeft vrijdag 18 juni 2010 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer W. Erkelens. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Willem Erkelens is gedecoreerd vanwege zijn jarenlange inzet bij uiteenlopende activiteiten. De heer Erkelens werd op zijn zestiende jaar scheidsrechter bij voetbalvereniging Papendrecht. Sindsdien heeft hij vele taken binnen de vereniging vervuld, onder meer als grensrechter bij het eerste jeugdteam, als jeugdleider- en trainer en als redactielid van het clubblad. Zijn scheidsrechterscarrière kreeg in 1990 een vervolg buiten de vereniging, toen hij actief werd als scheidsrechter bij de KNVB. Buiten zijn voetbalactiviteiten zijn de inspanningen van de heer Erkelens voor de Stichting On Wheels en de Duchennevereniging van onschatbare waarde. De basis van zijn bijzondere betrokkenheid ligt in de ziekte van een zoon van een van zijn teamgenoten waarbij de ziekte van Duchenne werd geconstateerd. Sinds 1997 organiseert de heer Erkelens rolstoelhockey- en voetbalevenement de Robin Matena Bokaal, dat is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende gebeurtenis. Doelstelling is Duchennepatiënten een fijne dag bezorgen en bijdragen aan financiële ondersteuning van de Stichting On Wheels en de Duchennevereniging. Tijdens het evenement spelen Duchennepatiënten en valide sporters gezamenlijk een rolhockeytoernooi, onder leiding van organisator en presentator Erkelens.

foto: www.luxfoto.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.