Informateur De Geus onderzoekt alternatieve coalitie

24 maart 2010

PAPENDRECHT - Dinsdagavond 23 maart heeft informateur De Geus - door alle politieke groeperingen op initiatief van het PAB aangesteld - de gesprekken voortgezet met de onderhandelaars van het PAB, van de VVD, van D66 en van de gecombineerde lijst ChristenUnie/SGP. Op de agenda stond het door de partijen gemaakte huiswerk omtrent de financiële positie van de gemeente gebaseerd op eerdere besprekingen over diverse thema’s gerelateerd aan de diverse verkiezingsprogramma’s.
 
De bijeenkomst begon echter met een verklaring van de heer Stremler, namens het PAB en de VVD. De heer Stremler verklaarde daarin dat de SGP ten aanzien van diverse kwesties controversiële standpunten zou innemen. Hij liet weten dat dat voor het PAB en de VVD reden was om aan de informateur het verzoek te doen om de haalbaarheid van een alternatief te onderzoeken, dat wil zeggen een combinatie van partijen bestaande uit het PAB, de VVD, het CDA, D66 en de ChristenUnie. Het onderzoek naar het alternatief werd (met uitzondering van de SGP) gesteund door de andere partijen aan tafel.

Het PAB en de VVD zijn beiden van mening dat het onderzoek naar een alternatief nog steeds past binnen het streven om te komen tot een breed gedragen coalitie die recht doet aan de uitslag van de verkiezingen en die bijdraagt aan de vorming van een stabiel college. De informateur start zijn gesprekken tot onderzoek van het alternatief op donderdagavond 25 maart 2010. Hij benadrukt bij dit alles dat een coalitie tussen de partijen die in eerste instantie de gesprekken zijn aangegaan met elkaar, nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Heeft u vragen aan de informateur over het verloop van het proces of wilt u van uw kant inbreng, suggesties of opmerkingen kwijt? Dat kan via: coalitiebesprekingen@papendrecht.nl. U krijgt dan een bevestiging en bericht over de wijze van afhandeling.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.