Papendrechtse partijen schuiven wethouderskandidaten naar voren

06 maart 2010

PAPENDRECHT - Alle opties om tot het vormen van een coalitie te komen liggen nog open. Burgemeester De Bruin leidde de drukbezochte openbare bespreking over de verkiezingsuitslag op vrijdag 5 maart. De acht politieke partijen lieten hun gedachten gaan over de verkiezingsuitslag en de daarop gebaseerde getalsmatige verhoudingen. Tijdens het debat bleek dat geen enkele partij door andere partijen wordt uitgesloten.

De komende periode buigen de partijen zich over de vorming van een coalitie en het opstellen van een coalitieakkoord. Zaterdag 6 maart starten de besprekingen, waarbij het initiatief ligt bij het PAB Tijdens de coalitievorming zullen partijen erop inzetten om ook tussentijds openheid, helderheid en duidelijkheid over de vorderingen te geven.

De partijen willen graag via een zorgvuldig proces komen tot de vorming van een coalitie zodat een daadkrachtig en stabiel college gevormd kan worden.

Mogelijke wethouders
Tijdens de besprekingen zal uiteraard ook de vraag op tafel komen welke wethouders welke portefeuilles zullen gaan beheren in het nieuw te vormen college. Alle partijen gaven aan dat ze een of meerdere kandiaten voor de wethoudersposten hebben.
De SGP en VVD wilden nog geen concrete kandidaten noemen. De CU schuift oud-fractieleider Wilco Scheurwater naar voren. Bij GroenLinks is lijsttrekker René van Engelen kandidaat. Het PAB heeft Herman Nieuwstraten als kandidaat. Van D'66 is lijsttrekker en oud-wethouder Joke Reuwer kandidaat. Het CDA schuift Kees Koppenol naar voren en bij de PvdA is Joop Tegelaar kandidaat, die wethouder was in het huidige college.
 
Door voorkeurstemmen heeft een aantal andere kandidaten een zetel bemachtigd dan volgens de volgorde van de kieslijst was te verwachten.

Partij Zetels Kandidaat (plaats op de kandidatenlijst)
PvdA 3 Margreet den Hartog-De Jong (1)
    Joop Tegelaar (2)
    Mohamed Chaïbi (8)
PAB 5 André Stremler (1)
    Marjolein Nieuwstraten-Jansen (9)
    Herman Nieuwstraten (2)
    Rob Groene (3)
    Leen Fijnekam (4)
CDA 3 Egbert Lichtenberg (1)
    Corrie Middelkoop-Van den Adel (5)
    Kees Koppenol (23)
VVD 4 Richard Korteland (1)
    Corine Verver-Van Geesbergen (3)
    Andrew de Graaf (2)
    Marcel de Roo (4)
ChristenUnie 2 Anton Rietveld (1)
    Mark Huijzer (3)
GroenLinks 2 René van Engelen (1)
    Jennie Vos (3)
SGP 2 Marco Hoogland (1)
    Kees de Kraker (2)
D66 2 Joke Reuwer-Verheij (1)
    Trijntje van Es (2)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.