Koninklijke Erepenning voor 75-jarig PKC

03 februari 2010
Koninklijke Erepenning voor 75-jarig PKC

PAPENDRECHT - PKC ontving op dinsdag 2 februari 2010 tijdens de officiële receptie rondom het 75-jarig jubileum uit handen van burgemeester De Bruin de Koninklijke Erepenning.

De Papendrechtse Korfbalclub (PKC) werd opgericht op 2 februari 1935. De vereniging die aanvankelijk met moeite één 12-tal in stand kon houden, groeide langzaam naar de huidige omvang van bijna duizend leden. In 1981 vestigde PKC zich op sportpark Oostpolder, waar het inmiddels de beschikking heeft over een complex met onder meer kunstgrasvelden en twee sporthallen, waarvan één eigendom is van de vereniging.

PKC behaalde vele sportieve successen, met kampioenschappen op het veld en in de zaal, in Nederland en op Europees niveau, en geldt als een voorbeeld voor andere verenigingen.

De gemeente Papendrecht is trots op PKC. De vereniging betekent op sportief en maatschappelijk gebied veel voor de lokale samenleving en is tot buiten de landsgrenzen een geweldige ambassadeur. De Koninklijke Erepenning op de 75-ste verjaardag onderstreept die waardering voor de club.

Foto's: Peter Besemer
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.