Zacht water in Papendrecht staat reeds op de planning bij Oasen

23 januari 2010

PAPENDRECHT - D'66 Papendrecht kwam afgelopen week met een bericht dat men graag zacht water wil in Papendrecht. Echter blijkt dat Oasen dit al geruime tijd ingepland heeft!

De heer Beekman uit Papendrecht geeft aan:

In augustus 2009 heb ik reeds contact en antwoord op de vraag naar zachtwater gehad, zie onderstaande mail van Oasen. 
Het lijkt mij een zinloos verkiezingsitem voor D'66 als de uitkomst al vast staat.

RE: Hard water‏
Van: Trierum, Janine van (Oasen)
Verzonden: vrijdag 28 augustus 2009 8:52:05
Aan:  W. Beekman

Beste meneer Beekman, Eerder deze week sprak u één van mijn collega's van de afdeling Klantenservice. U stelde haar twee vragen. U wilt graag weten waarom Papendrecht nog steeds hard water heeft. Daarnaast vraagt u naar de prijs van water. Graag geef ik u daar namens Oasen antwoord op.

Papendrecht en zacht water
Zacht water is een wens van veel klanten. Daarom investeert Oasen al jaren hierin. Voor het zachter maken van ons drinkwater moeten wij grote onthardingsreactoren bouwen op onze tien zuiveringsstations. Die bouwwerkzaamheden kosten veel tijd en energie. Daarom verbouwen we telkens één zuiveringsstation tegelijk. Op dit moment heeft ruim 80% van onze klanten zacht water uit de kraan. Helaas behoort u inderdaad nog niet tot die groep klanten. De komende jaren doen we er alles aan om dit getal tot 100% te krijgen. Papendrecht komt zeker als volgende aan de beurt voor de bouw van onthardingsreactoren. Eind dit jaar weten we meer over deze plannen. Ik zal u dan per mail op de hoogte brengen.

Prijs van water
We krijgen vaker de vraag van klanten waarom onze prijs in het hele voorzieningsgebied van Oasen gelijk is. Dit heeft te maken met het nutsprincipe. Per drinkwaterbedrijf betalen alle klanten namelijk dezelfde prijs. Een klant die dichtbij een zuiveringsstation woont, betaalt dus evenveel voor zijn drinkwater als een klant die er verder vandaan woont. En iemand die in een gebied woont met een gemiddelde kwaliteit grondwater betaalt dezelfde prijs voor zijn drinkwater als iemand die in een gebied waar het grondwater van slechtere kwaliteit is en Oasen dit water dus meer moet zuiveren. Dit is het meest eerlijke. Daarnaast is het ook bijna ondoenlijk om per plaats, of zelfs per klant, een variabele prijs te gaan berekenen. Overigens besluit Oasen niet zelf over de hoogte van de watertarieven, dit doen onze aandeelhouders, de gemeenten uit ons voorzieningsgebied. Dit betekent dat u vanuit de gedachte van dit nutsprincipe dezelfde prijs betaalt voor uw drinkwater als iemand anders die al wel zachter water heeft. Zoals u hierboven kunt lezen, krijgt ook Papendrecht in de toekomst zacht water uit de kraan. Ik hoop dat ik u hiermee antwoord heb gegeven op uw vragen. Wilt u meer informatie? Neemt u dan gerust contact met me op.

Alvast een fijn weekend gewenst!

Met vriendelijke groet,
Janine van Trierum | afdeling communicatie en organisatieadvies |
www.oasen.nl/contact

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.