Jan Karel wint Breko Darts toernooi

28 december 2009 door Ad van Herk
Jan Karel wint Breko Darts toernooi

PAPENDRECHT - Zondag werd in Tapperij Tijdloos te Papendrecht voor de 7e maal het Breko eindejaarstoernooi gehouden. Bij de heren met 119 deelnemers een mooie opkomst terwijl de deelname bij de dames met 8 dames toch wel wat tegenviel. Bij de heren werd Joey ten Berge vroegtijdig uitgeschakeld door Mareno Michels die een ronde later tegen Roy Gokoel het onderspit dolf. Roy mocht vervolgens in de kwartfinale aantreden tegen Danny v.d. Kooy die een ronde eerder Cor Ernst kansloos gelaten had. In deze partij was het Danny die met 4-2 aan het langste eind trok en de halve finale in stapte. John de Kruijf versloeg in de kwartfinale met dezelfde cijfers Ryzdia Hopic terwijl Jan Karel wat problemen kende op de dubbels maar wel met 4-3 Brian Rufi versloeg. In de laatste kwartfinale partij schakelde Jeffrey Stigter de 4-2 de winnaar van vorig jaar, Bryan de Hoog, uit.

In de halve finale zag men Jan Karel een 4-1 voorsprong tegen Jeffrey Stigter nemen om vervolgens wat dubbels te missen en Jeffrey terug te zien komen naar 4-3. In de achtste leg sloeg Jan dan toch de deur dicht voor Jeffrey en plaatste hij zich voor een ontmoeting met John de Kruif die met dezelfde cijfers won van Danny v.d. Kooy. De finale werd over 3 sets van best of vijf gespeeld en het was Jan Karel die in de eerste set niets liet liggen en deze ook naar zich toetrok. In de 2e set liet Jan dan de nodige darts op de beslissende dubbel om de partij binnen te halen onbenut wat John de kans gaf om de stand gelijk te trekken. In de beslissende set begon John als sterkste, brak Jan direct in de eerste leg om vervolgens Jan weer terug te zien komen en alsnog de winst en de € 750,- hoofdprijs naar zich toe te zien trekken. Voor de 15-jarige de Kruijf uit Nieuwegein restte de 2e plaats en € 375.
 

Bij de dames was het Daisy van Driel die er met de hoofdprijs vandoor ging. Daisy versloeg achtereenvolgens Margo v.d. Werf, Sien Sieses en in de finale Soraya Jacobs zonder ook maar een leg te verliezen. Soraya was begonnen met een zege op Lucia Dokkum waarna Adri v.d. Heuvel ook opzij werd gezet.

In de verliezerronde was het Freddy de Geus die er met de zege vandoor ging. Nadat Freddy in de kwartfinale Michel v.d. Heiden uitgeschakeld had werd in de halve finale Manuel Marques klop gegeven. In de finale mocht Freddy het opnemen tegen Robert-Jan Sprong die even daarvoor Hennie Stok en Fred de Geus had uitgeschakeld. In de finale had Robert-Jan echter geen weerwoord op het spel van Freddy en met 5-0 ging de zege dan ook naar Freddy.

Bij de dames schreef Priscilla Groeneweg de verliezerronde op haar naam, zij versloeg in de finale Lucia v. Dokkum

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.