Echtpaar De Koning-Vink 60 jaar getrouwd

22 december 2009
Echtpaar De Koning-Vink 60 jaar getrouwd

PAPENDRECHT - Zondag 20 december was het echtpaar De Koning-Vink 60 jaar getrouwd. Burgemeester De bruin feliciteert het echtpaar op maandag 21 december namens de gemeente Papendrecht.

Adrie Vink werd in 1920 geboren in Sliedrecht. Kees de Koning werd geboren in 1927 in Papendrecht. Zij ontmoetten elkaar voor de eerste keer bij de muziektent in Sliedrecht. Adrie had koude handen en Kees warmde ze op. Na een aantal maanden kwamen ze elkaar weer tegen. Na eerst nog een tijdje vriendschap werd het serieus. Na hun huwelijk in 1949 ging het stel wonen op woonark "Adrie" achter het ouderlijk huis aan het Oosteind. Toen het Oosteind moest worden opgespoten voor de bouw van een industrieterrein verhuisden ze in 1969 naar de Visschersbuurt, waar ze tot op heden nog wonen.

In zijn jonge jaren heeft Kees, tijdens de oorlog, onderduikers helpen overbrengen naar de Biesbosch, de zogenaamde crossings. Dit deed hij samen met zijn vader (Pieter de Koning) en broers. In 2005 is in de wijk Oostpolder de "Pieter de Koninghof" onthuld door burgemeester de Bruin.

Zijn hele werkzame leven is Kees actief geweest als griendwerker in de Biesbosch. Dit gebied loopt als een rode draad door zijn leven. De eerste jaren was hij de hele week van huis en sliep in een keet. Adrie had toen de zorg voor 4 kleine kinderen.
Zij kregen 4 kinderen, 10 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.
Deze bijzondere dag is inmiddels uitgebreid gevierd met familie en vrienden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.