PKC verslaat nipt DOS'46

21 december 2009 door Ad van Herk
PKC verslaat nipt DOS'46

PAPENDRECHT - Jarenlang was het treffen tussen PKC en Dos'46 een topper op het hoogste niveau, maar beide teams hebben het door blessures en mutaties dit jaar moeilijk om dit topniveau te halen. Met slechts twee punten uit de eerste vijf duels staat Europacup vertegenwoordiger Dos'46 momenteel zelfs onderaan de ranglijst, terwijl PKC maar net weet aan te haken bij de top vier. Op voorhand beloofde het derhalve een belangrijke en spannende wedstrijd te worden op de Oostpolder, voor PKC de laatste van 2009.

De eerste aanval van de Papendrechters draaide uit de korf, waarna Dos'46 direct het initiatief nam: 0 - 1. Henk Fokker, die in de basis mocht beginnen, bracht PKC snel daarna weer langszij. Dos'46 zette verdedigend veel pressie, waardoor PKC tot onnodig veel fouten werd gedwongen. Het duurde vrij lang, voordat de korf weer gevonden werd. Davor Duronjic zette PKC met twee fraaie scores op 3 - 1. Dos'46 wist weer aan te haken, door onnodige overtredingen in de verdediging van PKC af te straffen: 4 - 4 bijna halverwege de eerste helft. Dit evenwicht bleef tot 8-8, waarna Dos'46 in de slotfase een klein verschil wist te bevechten: 8 - 10. In de laatste minuten van de eerste helft was het belangrijk deze voorsprong niet verder te laten oplopen, wat lukte door fraaie doelpunten van Davor Duronjic en Leon Simons. Bij het rustsignaal had PKC de aansluiting weer gevonden: 10 - 11.

Wat de Nijeveners in de eerste helft niet lukte, lukte wel in de beginfase van de tweede helft. Twee doelpunten op rij brachten het verschil op drie: 10 - 13, luid bejubeld door de meegereisde Dos supporters. Even leek PKC te gaan bezwijken, maar met de steun van de 9e man, deze zaterdag weer eens ondersteund door de Slobbers, knokten de Papendrechters zich weer terug in de wedstrijd via doelpunten van Laurens, Leon en Henk Fokker. 13 - 13. Weer ging het een periode gelijk op tot 15 - 15. De wedstrijd kantelde daarna in het voordeel van de Papendrechters, doordat Laurens de toegekende vrije ballen feilloos bleef raak schieten: 17-15. Dos bleef echter aanhaken en druk zetten op de Papendrechtse verdediging, wat tot een spannende en rommelige slotfase leidde, waarin het dubbeltje nog alle kanten op kon vallen. Vijf minuten voor tijd leek de beslissing te vallen, toen PKC een verschil van drie doelpunten wist te creëren: 21 - 18, maar het bleef spannend tot de laatste seconde.  Dos’46 wist zich nog terug te knokken tot 21 - 20, maar kwam net niet meer langszij. Eindstand 21 - 20.

Opluchting derhalve aan Papendrechtse zijde bij het eindsignaal, waarna twee belangrijke punten aan het totaal konden worden bijgeschreven. Doordat TOP gelijk speelde tegen Blauw Wit en Nic verloor bij OVVO, brengt de overwinning PKC alleen op de vierde stek, met uitzicht op een kruisfinaleplaats, een mooie uitgangspositie voor het nieuwe jaar.

Foto: Peter Besemer

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.