Oplossing collectie Luigies vóór einde ambtstermijn

01 december 2009

PAPENDRECHT - Redelijk onverwacht heeft wethouder Vogel in de commissie Samenleving ongevraagd laten weten dat hij de problemen rond de Luigies collectie nog voor het einde van deze ambtstermijn opgelost wil hebben. “Ik wil dat de collectie goed geconserveerd wordt, dus beter dan nu,” aldus Vogel.

“De collectie moet bovendien gedigitaliseerd worden én ik wil met de Vrienden van de Rietgors afspraken maken over het regelmatig exposeren van de collectie,” zegt Vogel vastbesloten. Dat laatste zou dan onder begeleiding van een deskundige moeten gebeuren, vergelijkbaar met de expositie in het gebouw van de Rabobank enkele jaren geleden. “Door de collectie te digitaliseren wordt ze voor iedereen via internet toegankelijk,” legt Vogel uit.

De betere conservering kan bijvoorbeeld worden bereikt door de collectie onder te brengen in Dordrecht. Voorzitter Henk Oechies van de vereniging Vrienden van de Rietgors is in zijn nopjes met deze uitspraken. “Wij zouden hartstikke gelukkig zijn als er nu eindelijk actie ondernomen wordt,” zegt hij. “Het is te triest voor woorden dat zo’n mooie collectie niet toegankelijk is voor het publiek.” Of een expositie op korte termijn gerealiseerd kan worden betwijfelt hij. “Dan moet er ook wel een passende ruimte beschikbaar zijn,” meent hij. “En die zie ik nog niet zo direct.”

Met de acties van de wethouder zijn echter in ieder geval de eerste stappen op de goede weg gezet.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.