PKC verliest nipt van Koog Zaandijk

23 november 2009 door Ad van Herk
PKC verliest nipt van Koog Zaandijk

PAPENDRECHT - Een wedstrijd met 2 verschillende helften, d.w.z. in de eerste helft speelde PKC verdedigend niet collectief, waardoor Koog Zaandijk speler Tim Bakker, in zijn vak, heer en meester mocht zijn. Daar kwam in de 2e helft verandering in doordat de PKC coaches Ben Crum/Jan de Jager in de rust de puntjes op de i zetten, waardoor in verdedigend opzicht meer scherpte en vechtlust aanwezig was.

In de afgelopen 2 jaar zijn vele basis spelers en speelsters bij PKC1 vertrokken, terwijl dit jaar Suzanne Struik (blessure) en Saskia de Graaf (zwangerschap) niet voor het eerste van PKC beschikbaar zijn. Nadhie den Dunnen (18 jaar) opende voor een "vernieuwd" PKC de score 1-0 daarna vielen de doelpunten om en om tot de stand 7-7 na 16 minuten. Coach Wim Bakker vond dat zijn ploeg in deze fase verdedigend teveel fouten maakten waardoor met name Laurens Leeuwenhoek (18 jaar) met vrije ballen en een strafworp hiervan voor PKC kon profiteren.

Henk Fokker had het moeilijk tegen Tim Bakker. Tim Bakker kon de ballen makkelijk inspelen en kreeg de ballen ook gemakkelijk aangespeeld, waardoor hij in dat vak aanvallend dominant aanwezig kon zijn. Nadat Tim Bakker 2 afstandsschoten had gemaakt en 2 afgegeven doorloopballen door Erik de Vries goed waren afgerond werd Henk Fokker na 20 minuten gewisseld voor Rutger Sijstermans. Er kwam ook nu verdedigend geen verandering in het spel van PKC. KZ kon binnen 7 minuten dan ook weglopen naar een 9-13 voorsprong. Leon Simons hield met 2 doelpunten PKC nog in de race.

Ruststand 12-14

Doordat bij KZ in de eerste helft de heren 13x hadden gescoord gingen de vrouwen van PKC meer voorverdedigen en namen tevens meer risico's. De vrouwen van KZ kregen hierdoor meer ruimte en scoorden in de 2e helft dan ook 6x, Eva Sprangers 2x, Kim Cocu 2x, Rosemarie Roozenbeek 1x en Roxanne Detering 1x.

Na 5 minuten stond KZ alweer met 4 doelpunten verschil voor 13-17. Ook nu vielen de doelpunten om en om tot de stand 17-21 na 13 minuten. In de volgende fase van de wedstrijd was PKC in verdedigend opzicht collectief zeer sterk. Het vak van Tim Bakker kwam nauwelijks aan aanvallen toe, hierdoor kon in eerste instantie het aanvalsvak van PKC de stand terugbrengen tot 19-21 door Mady Tims en Laurens Leeuwenhoek.

Na 20-22 gescoord door Chris Kaper en Leon Simons, bracht Laurens Leeuwenhoek de spanning geheel terug. Hij scoorde direkt 21-22. Hierna kon KZ geen vuist meer maken, hiervan had PKC moeten profiteren, PKC was beter, had 6x de kans op de gelijkmaker, maar deed dat jammergenoeg niet, waardoor het zichzelf te kort deed. Via 21-23 en 22-23 werd de eindstand 22-24.

Wim Bakker had niet verwacht dat PKC zoveel weerstand kon bieden, terwijl Jan de Jager na de 2e helft voor PKC de toekomst rooskleurig tegemoet ziet.

Doelpuntenmakers:
PKC: Leon Simons 7x, Laurens Leeuwenhoek 7x, Mady Tims 3x, Nadhie den Dunnen 2x, Cindy van Eijk 2x en Lara Boonstoppel 1x.
KZ: Tim Bakker 6x, Chris Kaper 5x, Rick Voorneveld 4x, Erik de Vries 2x, Roxanne Detering 2x, Kim Cocu 2x, Eva Sprangers 2x en Rosemarie Roozenbeek 1x.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.