Geslaagde tweede editie mini-sportcongres Alblasserdam – Papendrecht

30 oktober 2009

PAPENDRECHT - De gemeenten Alblasserdam en Papendrecht hebben in samenwerking met Sportservice Zuid-Holland op woensdag 28 november 2009 voor de tweede keer een mini-sportcongres georganiseerd. Dit sportcongres werd in het kader van verenigingsondersteuning en deskundigheidsbevordering georganiseerd voor alle Alblasserdamse en Papendrechtse sportbestuurders in Sociaal Cultureel Centrum Landvast.

Sinds de start van de breedtesportimpuls in 2004 worden workshops, cursussen en thema-avonden georganiseerd met als doel het ondersteunen van de sportverenigingen en haar bestuurders en het bieden van deskundigheidsbevordering. Sportservice Zuid-Holland is hierbij vanaf het eerste uur een vaste partner. Naar aanleiding van de eerste succesvolle editie in 2008 heeft het mini-sportcongres dit jaar een vervolg gekregen.

Na een inspirerende opening door middel van een interview door de dagvoorzitter met Elvira Stinissen, aanvoerster van het Nederlands zitvolleybalteam (Europees- en Wereldkampioen, bronzen medaille Paralympics in Beijing) over de organisatie en mogelijkheden voor gehandicapten om te sporten in de Drechtsteden, konden de aanwezige sportbestuurders deelnemen aan vier verschillende workshops. In de eerste workshopronde kwamen de thema’s “Jeugdbeleid” en “Combinatiefuncties” aan bod. Na een korte pauze stonden in de volgende workshopronde de thema’s “Sponsorbeleid” en “Samenwerking sportverenigingen” op het programma. Afsluitend kon er onder het genot van een drankje worden nagepraat in het café van Sociaal Cultureel Centrum Landvast.

Gezien de opkomst van de sportverenigingen uit Alblasserdam en Papendrecht, vele zelfs met twee sportbestuurders, mag ook deze editie bestempeld worden als een geslaagd evenement. Gezien de vele positieve reacties zal naar verwachting in 2010 het mini-sportcongres wederom georganiseerd worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.