Winkeltje voor De Wieken

29 oktober 2009

PAPENDRECHT - Op woensdag 28 oktober werd in verpleeghuis De Wieken officieel ’t Winkeltje geopend. Deze winkel is als activiteit voor de 60 bewoners in gebruik genomen. Een donatie vanuit het Rabofonds van Rabobank Drechtsteden maakte het inrichten van ’t Winkeltje mogelijk.

‘In verpleeghuis De Wieken was tot op heden geen winkel’, vertelt Corrie ten Voorde, zorgmanager bij verpleeghuis De Wieken. 'Het is nu mogelijk voor bewoners om samen met een verzorgende de beleving van de dagelijkse boodschappen doen te ervaren.'

De laatste weken is er hard gewerkt om een opslagruimte om te bouwen tot een mooie winkel. Dit kon mede dankzij een bijdrage vanuit het Rabofonds. ‘De Rabobank is een coöperatie. Wij investeren graag een gedeelte van onze winst in de samenleving waarbij wij betrokken zijn’, vertelt Tamara van Duren, communicatiemedewerker bij de Rabobank. ‘Vanuit het Rabofonds verlenen wij financiële steun aan projecten die het economische, sociale of culturele leven in de Drechtsteden stimuleren. Ook ’t Winkeltje is een lokaal initiatief waaraan het Rabofonds graag een steentje bijdraagt.’


De bewoners kijken belangstellend toe

De officiële opening

Links "winkelier" Erik Koele, daarnaast Rabobank directeur Wim Schut en rechts manager Rivas Maurits Poirot.

En tot slot nog een ouderwetse kassa die via Marktplaats op de kop is getikt.

De officiële opening van ’t Winkeltje werd verricht door een bewoner van De Wieken.
Het is dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur geopend en wordt bemand door Erik Koele. Hij hoeft nu niet meer dagelijks de bewoners langs met boodschappen, maar de bewoners komen nu bij hem langs met hun verzorgende.

Het Rabofonds wordt bestuurd door een commissie van leden, tevens klanten van de bank. Viermaal per jaar komen zij bijeen en beoordelen zij de ingezonden aanvragen. Het Rabofonds is er voor projecten in Dordrecht, Papendrecht en Alblasserdam. Iedereen kan een project voordragen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.