De Geul blij met voorstel sportcomplex

29 oktober 2009 door Ad van Herk
De Geul blij met voorstel sportcomplex

PAPENDRECHT - Zwemvereniging De Geul is bijzonder blij met de uitspraak van het college van B&W, dat zij de voorkeur geeft aan Traject II inclusief o.a. een 8 banenwedstrijdbinnenbad.

Voorzitter Hans Lubbers licht toe:
"Tijdens de informatiebijeenkomst in Interval op 26 oktober j.l. hebben wij vol bewondering de nieuwe plannen m.b.t. Traject II aangehoord en de maquette aanschouwd.

Onze complimenten aan wethouder A. Vogel en het complete team, dat hieraan gewerkt heeft. Met name ook ons plaatselijke ondernemer Van der Vorm, dient hiervoor te worden bedankt voor hun inzicht en medewerking.
Wij zijn blij, dat het college heeft ingezien, dat een 8 banenbad niet zomaar als speeltje voor De Geul bedoeld is, maar ook daadwerkelijk een noodzakelijke uitbreiding is van het huidige 6-banenbad.

Gelukkig is de samenwerking tussen de Gemeente Papendrecht en z.v. De Geul bijzonder goed en uniek te noemen, hetgeen in andere Gemeenten wel anders gesteld is. Maar ondanks dat is er momenteel helaas qua uitbreiding van de trainingsuren voor z.v. De Geul geen enkele mogelijkheid meer, doordat alle uren volgeboekt zijn. Met een 8-banenbad creëer je dan ook  weer mogelijkheden tot uitbreiding van de trainings-activiteiten, maar dat niet alleen, ook de andere watersporten/doelgroepen zijn erbij gebaat, alsmede het leszwemmen. En vergeet vooral ook niet het vrijzwemmen. De extra banen zullen hierbij ook een enorme verbetering zijn.  

De Geul is een geweldige vereniging met veel vrijwilligers en heel veel jeugdige leden en dat breidt zich nog steeds ieder jaar uit. Bij de KNZB staat De Geul niet voor niets in de Top 10 van snelst groeiende verenigingen!

Naast het college willen wij ook nog de Sportadviesraad Papendrecht bedanken voor hun uitgebrachte advies aan het college. Wij hebben dit als een zeer nuttige partij ervaren, met veel knowhow en verenigingsinzicht. Ook zij zijn bijzonder content over de uitgesproken voorkeur, hetgeen zij in de Klankbordgroep liet weten.

Wij wensen de commissie Samenleving op 25 november a.s. veel wijsheid toe en hetzelfde de Gemeenteraad op donderdag 10 december 2009 en vertrouwen erop, dat ook hier het nut van het realiseren van Traject II wordt ingezien en ook dat een 8-banenwedstrijdbinnenbad een uiterst zinvolle uitbreiding is ten opzichte van het huidige wedstrijdbad en dat daarmee er voor de komende 40 jaar een sportcomplex staat dat klinkt als een klok en waarmee iedere Papendrechtse burger uit de voeten kan."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.