De Geul voelt zich achtergesteld bij nieuw zwembad

20 mei 2008

PAPENDRECHT - Zwemvereniging De Geul uit in haar nieuwsbrief van mei haar bezorgdheid w.b.t. de plannen van het nieuw te bouwen zwembad. Volgens de laatste berichten gaan ze er qua accommodatie “heel erg op achteruit”. Er komt geen 8-banen wedstrijdbad en geen eigen clubruimte in het nieuwe complex.

Geen eigen clubruimte
Geen eigen clubruimte meer hebben, achten ze zeer kwalijk. Vooral voor het  overhevelen van het mindervalide zwemmen naar De Geul. Ze vragen zich sterk af of dat dan nog wel zinvol is? Alle meerwaarde die zij hen nu kunnen bieden komt straks te vervallen.
In het allereerste overleg tussen de Gemeente en De Geul in het kader van het overnemen van het mindervalide zwemmen, was één van de eerste zinnen van het overleg: "Wij als Gemeente vinden, dat de sportverenigingen maar iets terug moeten doen voor de Gemeente nu ze zo’n mooi nieuw uitgebreid sportcomplex krijgen"
Het gaat er nu volgens de Geul sterk op lijken, dat het allemaal éénrichtingsverkeer is.  “We mochten netjes in het meespraaktraject hun wensen indienen, maar geen van deze is in het nieuwe sportproject meegenomen”.

Een 8-banenwedstrijdbad
Iedere politieke partij heeft wel vooruitstrevende plannen op sportgebied. “Meer sport voor jongeren en ouderen” of “Welzijn, Volksgezondheid en sport dient makkelijk toegankelijk te zijn.” Door nu een zwembad te gaan bouwen met een zelfde capaciteit als het bestaande zwembad, levert de Gemeente Papendrecht volgens De Geul hieraan beslist geen juiste bijdrage. 
Op dit moment zit De Geul bijna tegen een ledenstop aan en hierdoor wordt het de kinderen van Papendrecht straks onmogelijk gemaakt de zwemsport uit te gaan oefenen. Terwijl een goede accommodatie en uitstraling van belang is voor potentiële leden. Zo zou een 8-banenwedstrijdbad gegarandeerd een ledengroei explosie teweeg brengen.
Wat zij nog steeds niet kan bevatten is, waarom er bij het minste geringste protest tegen een kleiner buitenbad meteen wordt toegegeven en een binnenbad met 2 baantjes erbij van tafel wordt geveegd. Terwijl het binnenbad 10 maanden per jaar volledig benut wordt en het buitenbad slechts 4 maanden per jaar open is.

Tenslotte attendeert De Geul nog wat er op de website van de Gemeente staat: "Eén van Papendrechts' paradepaardjes is sport". “Een slogan, die wordt waargemaakt of binnenkort van de website wordt verwijderd?”, aldus de vereniging.
En... aan u de keus “laat u De Geul verder opbloeien of knipt u de knop vroegtijdig af en glijdt De Geul weer langzaam af naar een situatie gelijk aan zo’n 12 jaar terug?”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.