Fietsen naar sporthal De Donk

28 oktober 2009 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Vanaf groep 5 gaan de kinderen van de Oranje-Nassauschool in Papendrecht op de fiets naar  Sporthal  ‘De Donck’ voor de gymles. Omdat de afstand tussen school en sporthal zo groot is, gaan ze liever niet meer lopen en gebruiken ze de fiets: dat gaat sneller en dat bespaart dus tijd. Maar fietsen in een lange rij is best lastig. Omdat de school ‘veiligheid’ erg belangrijk vindt, is er in de periode voor de herfstvakantie in groep 5 tijdens de verkeerslessen aandacht  besteed aan ‘veilig fietsen, hoe doe je dat?’ en een ‘een veilige fiets’. Op maandag 26 oktober kwam agente Annelijn Spruyt hierover met de kinderen praten en werden de fietsen op veiligheid gecontroleerd. Dat was best spannend: een echte agente in de klas. Maar de kinderen  hebben veel van haar geleerd! Van autorijschool Ronald kreeg groep 5 oranje veiligheidshesjes. Die gaan de kinderen gebruiken als ze met de fiets naar de sporthal gaan. Zo zijn ze als rij goed zichtbaar in het verkeer. Ook dat verhoogt de veiligheid. Groep 5, Juf Marjo en Juf Eefje willen  agente Annelijn Spruyt en Autorijschool Ronald heel hartelijk bedanken voor de verkeersles en voor de mooie veiligheidshesjes!
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.