Jongerencentrum Upstairs gaat van start

28 oktober 2009 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Na een verbouwing van 4 maanden gaat Upstairs haar deuren openen. Het jeugdcentrum dat ontstaan is uit een samenwerking tussen de JeugdAlpha Papendrecht en Stichting de Schor geeft op zaterdagavond 14 november 2009 de kickoff.

De bovenverdieping van het pand aan het Bosch 6 te Papendrecht is compleet vernieuwd. De medewerkers van Upstairs hebben hun wensen samengesteld en zijn met hulp van vrienden vele avonden en zaterdagen aan het werk geweest. De volledige verbouwing, van ongeveer 7000,- euro, is mogelijk gemaakt dankzij giften. In de afgelopen maanden is er namelijk veel geld overgemaakt door personen en bedrijven, en soms werd het benodigde materiaal ook geschonken.

Een aantal doelen die met succes gerealiseerd zijn: een grote bar, vrij indeelbare ruimte, een werkende geiser, geïsoleerde vloer, een heel nieuwe look, internetaansluiting, een beamer en nieuwe verlichting.

Op dit moment heeft Upstairs nog een paar honderd euro nodig voor de inrichting, voornamelijk voor keukenapparatuur en decoraties.

Als ook de laatste klusjes geregeld zijn kunnen de jongeren vanaf 14 november het pand gebruiken op allerlei manieren. Als eerst natuurlijk aan de bar een praatje maken of aan een van de tafeltjes genieten van een lekkere tosti. Maar ook films en voetbal kijken op groot scherm, internetten, gamen op de Wii, een potje kaarten, darten, tafelvoetballen of tafeltennissen en ongestoord muziek maken en zingen in de kelder.

Om er nog een schep bovenop te doen organiseren de medewerkers ook regelmatig een programma. Dit kan zijn een spreker, een discussieavond, een spel, een band of een toneelstuk. Upstairs heeft namelijk ook een eigen toneelvereniging waar iedereen welkom is. Als alles draait zullen er in overleg met de jongeren ook workshops en trainingen gegeven worden.

De kickoff op zaterdag 14 november begint vanaf 20.30u en rond 21.00u zal het officiële moment plaats vinden.

Vanaf die dag zal Upstairs geopend zijn op vrijdagavond en zaterdagavond vanaf 20.30u en zondagmiddag vanaf 13.00u. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op www.jcupstairs.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.