Drechtstreek bekert verder

26 oktober 2009 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - Opnieuw heeft Drechtstreek 1 voor een verrassing gezorgd in het KNVB bekertoernooi door het 2e elftal van Heerjansdam met 3-2 te verslaan. In het begin van het duel waren beide ploegen zeker aan elkaar gewaagd maar na 17 minuten gaf Ricardo Heerebrand een goede voorzet op Arian Nieuwkoop die niet aarzelde en meteen de 1-0 voor zijn rekening nam. Direct na de aftrap wist Robin Krijgsman namens Heerjansdam meteen de gelijkmaker in te schieten. Kort voor rust haalde Arian Nieuwkoop opnieuw hard uit maar zijn schot raakte de paal. De afvallende bal was direct een prooi voor Erwin van der Heiden die de 2-1 op het bord bracht. Dat was ook meteen de ruststand.

Direct na rust zou de voorsprong bijna zijn vergroot als de keiharde diepe bal van Peter van de Merwe niet op de voeten van de Heerjansdam doelman was gekomen. Twintig minuten later wist Drechtstreek keeper Unal Mutus de gelijkmaker te komen door een schitterende lob van een Heerjansdam speler uit de kruising te tikken. Na een aanval over links van Wesley Kiel lukte het Arian Nieuwkoop andermaal om te scoren: 3-1. Kort daarna sloeg bij Heerjansdam even de vlam in pan. Snel na elkaar kregen twee spelers een gele kaart voorgehouden en bemoeide de trainer van Heerjansdam zich zeer luidruchtig met de leiding. Voor scheidsrechter Spek was dit aanleiding om de wedstrijd stil te leggen. De scheidsrechter verliet het veld en keerde pas na twintig minuten en veel heen en weer gepraat weer terug. Bij de spelhervatting met een corner voor Heerjanasdam lukte het Davut Susani nog om de 3-2 aan te tekenen maar Drechtstreek speelde de wedstrijd behendig uit. Heerjansdam jaagde op de gelijkmaker maar het kon geen vuist meer maken.

Coach Jan Kroos kon tevreden terugblikken op de wedstrijd: “Door de afwezigheid van o.a. Martijn de Jong en Jan Abaisa kon ik vandaag ook andere spelers aan bod laten komen en ik ben dan ook zeer tevreden over de prestaties van Steven Visscher, Laurens Maliepaard, Wim-Jelle Vastenhout en Steven Visscher”.

Komende zaterdag belooft een spannende dag te worden als Drechtstreek In Waardenburg zal aantreden tegen de nummer 2 op de ranglijst WNC. .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.