Inhaalslag voor seniorenteam 3

26 oktober 2009 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - De vrije competitieweek werd door de senioren van TTV Papendrecht team 3 benut voor een inhaalwedstrijd. Vrijdagavond ontving men thuis in De Kooy het hoger geplaatste Treffers 6 uit Roelofsarendsveen. In de openingspartij was Bas van Oers nog niet opgewassen tegen het arsenaal winnende slagen van Ruud Vork, maar daarna ging het crescendo voor Papendrecht 3.Willem-Jan Lindhout deklasseerde Erik v. d. Zwet resoluut in 3 games (na een eerste van 14-12). Patrick had het zwaar tegen Mark van Klink, maar wist de 5e game met 11-5 te beëindigen. Ook het dubbel van Bas en Willem-Jan diende in het maximale aantal games gespeeld te worden en ook hier een 11-5 in de 5e game. Bas gaf Willem-Jan alle eer voor dit extra punt. Samen wonnen zij ook de volgende persoonlijke duels waardoor er een 5-1 voorsprong ontstond.

Patrick diende daarna opnieuw 5 games te spelen, maar delfde nu in de beslissende fase met 7-11 het onderspit.De winnende slotpartij van Willem-Jan betekende voor hem een dik verdiende hattrick en voor Mark van Klink een avond met lege handen. Helaas diende Patrick in zijn laatste partij opnieuw na 5 games het hoofd te buigen, maar wist Bas hem te revancheren door in 4 games te zegevieren over Erik v.d. Zwet en daarmee de eindstand te bepalen op 7-3. Met dit uitstekende resultaat zetelt Papendrecht 3 zich met 2 andere opponenten op de 2e plaats in de 2e klasse, deze 3 teams staan slechts 2 punten achter koploper Taverzo 5. Op de 5e plaats staat Shot 6 met maar 3 punten achterstand, dus de strijd in deze poule is momenteel hevig.

De 3e klassers van Papendrecht 4 reisden dinsdagavond naar Ameide voor een treffen tegen Lekpongers 1. André Voskuijl en Niek van Westen verloren beiden alleen van Henk de Gans, Matthijs van Hoek bleef voor het eerst dit seizoen met lege handen, maar won wel samen met Niek het dubbel. Met deze 5-5 ontstijgt team 4 de degradatiezone.

Vrijdagavond leverden de spelers van Papendrecht 9 een hele goede prestatie door met 5-5 de koploper in deze 5e klasse van winst af te houden. Wim van de Bilt was voor de Papendrechters deze avond niet te verslaan, ook niet in het dubbel, maar na een 3-1 achterstand wisten Gladys Jaconson (2x), Ine Wiekart (2x) en Kees Jongkind het de potentiële kampioenen nog flink lastig te maken.

De Papendrechtse jeugd speelde afgelopen zaterdag alweer de 7e speelronde van de najaarscompetitie. Niet zonder enige trots leverde de jeugdselectie een wedstrijdformulier in met daarop een 4-6 uitoverwinning op koploper Vriendenschaar 7. In Gouda revancheerde Matthijs van Hoek zich op zijn 3 nederlagen in de seniorencompetitie door nu bij de jeugd zijn 4e seizoenshattrick te spelen. Ook zijn dubbel met Matthijs Rietveld (1x) werd winnend afgesloten. Maarten Langeveld droeg een belangrijk steentje bij door tweemaal te zegevieren. Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg is Papendrecht 1 nog steeds niet kansloos voor de titel in deze promotieklasse.

Papendrecht 6 boekte een belangrijke overwinning op de naaste concurrent in hun pupillenklasse, het Rotterdamse Alexandria 8. Menno Nugteren en Gideon van Veen waren beiden onoverwinnelijk, ook in hun gezamenlijk dubbel. Domenico Essoussi bleef enigszins achter met een overwinning, maar deelde in de vreugde om de 8-2 uitslag. Het team blijft koploper en staat nu 6 punten voor op Alexandria 6.

Meer nieuws: www.ttvpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.